Apple, Almanya’da yeni bir Ar-Ge merkezi açıyor - Haberler - indir.com

Apple, Almanya’da yeni bir Ar-Ge merkezi açıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-13 19:01:01
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple, yatırım yapmaya konu geldiğinde pek de geri planda kalmayan şirketlerdendir. 3 hafta içerisinde bir farklı şirketleri kendi çatısı altına alan firma, kendi tesisleri ve merkezlerini kurmak adına oldukça cömert davranıyor. Bu konudaki son gelişmeleri ise Apple'ın kendi blogunda yapmış olduğu duyuruyla öğrenilmişti. Öyle ki, şirket Almanya'da tam 1 milyar Euro değerinde bir yarı iletken (semiconductor) geliştirecek tesisin ilk adımları atıldı. 

Apple'ın yeni tesisi Münih'de kurulacak

Aslında, Apple’ın Münih tercihi pek de şaşırtıcı bir durum olmadı. Amerikan şirket, Avrupa ve Almanya operasyonları için Bavyera eyaleti başkenti Münih'i 1981'den bu yana kullanılıyor. Aynı zamanda, firma, Münih merkezinde halihazırda 1500 mühendislik bir ekibe sahiptir. Yani farklı bir şekilde belirtmek gerekirse, Apple parasını güvendiği alan yatırdı demek mümkündür. Tesisin çapı ve kalitesi konusunda ise Apple oldukça iddialı bir şekilde hareket ediyor. Şirket, bu merkezin “Avrupa’nın en geniş mobil mühendislik takımına” ev sahipliği yapacağını dile getirdi. Elde edilen bu bilgilere ek olarak, merkez tam olarak 33,000 metrekarelik bir alanda yer alacak. Son olarak belirmek gerekirse, tesisin LEED Gold sertifikasına sahip olacağı ve %100 yenilenebilir enerjiyle çalışacağını belirtiyor.

3. nesil Apple Pencil yolda3. nesil Apple Pencil yolda

Münih'teki tesisin amacı nedir?

Özetle belirtmek gerekirse, tesis Apple'ın Avrupa'daki Silicon dizayn merkezi olarak inşa edilecek. Konuyu daha da açmak gerekirse, Apple bu merkez içerisinde 5G, mobil modemler ve kablosuz iletişim gibi alanlarda performans sergileyecek. Bunun yanı sıra, şirket bu yeni tesisin yarı iletkenler (semiconductor) ve bununla ilgili olarak çeşitli yazılımlar alanında da çalışılacağı dile getiriliyor. Esasında, bu durum pek de şaşırtıcı değildir. Öyle ki, Apple'ın mobil model konusunda Qualcomm’a karşı olan bağımlılığına son vermek adına bu çalışmaları yaptığı bir gerçektir. Yaşanan bu gelişmeler ışığında, Avrupa Birliği’nin yarı iletken üretimi için alanın devlerini kıtaya çekmeye çalıştığını da belirtmek gerekir. Avrupa Birliği, Samsung ve TMSC gibi sektörün dev isimleri konusunda henüz bu konuda bir başarı elde edemedi. Fakat, Apple'ın bu yeni tesisi için Avrupa’yı seçmesi AB’nin emeklerinin meyvesini toplamaya başladığı gösteriliyor. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an bu kadar olup yakın zamanda daha fazla bilgi elde edilmesi bekleniyor. 


LinkedIn, Apple için kişisel verileri toplamayacakLinkedIn, Apple için kişisel verileri toplamayacak
Apple yine tekelcilikle suçlanıyorApple yine tekelcilikle suçlanıyor
Apple, artırılmış gerçeklik kontakt lensler üzerinde çalışıyorApple, artırılmış gerçeklik kontakt lensler üzerinde çalışıyor

PAYLAŞ