Apple, akıllı gözlüğü Apple Glass için tarih verdi - Haberler - indir.com

Apple, akıllı gözlüğü Apple Glass için tarih verdi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-09 13:15:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Apple’ın geliştirici konferansı tüm hızıyla devam ederken şirketin ilerleyen yıllarda tanıtacağı yenilikçi ürünleri hakkında sızıntılarda gelmeye devam ediyor.

Dün gerçekleştirilen Apple etkinliğinin hemen ardından uzunca bir süredir konuşulan Apple AR kulaklığıyla daha fazla söylenti gündeme geldi. İsabetli  tahminleriyle tanınan ünlü Apple analisti Ming-Chi Kuo, 2022'nin ikinci çeyreğinde bir lansman olabileceğinin sinyallerini verdi.

Apple WWDC 2021'de neler tanıtıldı?Apple WWDC 2021'de neler tanıtıldı?

Apple AR hakkındaki önceki sızıntılar şirketin Apple Glass için 2023 lansman tarihi planladığı yönündeydi. Ama öncesinde şirketin önümüzdeki sene bir AR HMD cihazı piyasaya süreceğini düşünülüyor. Ming-Chi Kuo ise yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; "Cihaz, şeffaf AR deneyimi sunacak. Bu nedenle cihaz için lens olmazsa olmaz. Genius da bu konuda önemli bir tedarikçi."

Yeni iPhone 13 sızıntısı Apple hayranlarını sevindirdi

Bunun yanı sıra öncesinde Apple'ın kamera lensi tedarik zincirini ve Tayvan'ın Genius Electronic Optical'ı (GSEO) iPhone 13 serisi ve AR kulaklığının ana tedarikçisi olarak karşımıza çıkmıştı. Apple AR kulaklığının hem VR içeriği için opak mod hem de AR içeriği için şeffaf mod ile Sony microLED ekranlarıyla tanıtılması bekleniyor. Ayrıca cihaz kullanıcılar için gerçekten sürükleyici bir deneyim sağlayacak ve toplam 15 kamera çalıştırılacak. Tüy benzeri bir kumaş dış yüzeye sahip olması sayesinde de oldukça hafif olacak cihazın ağırlığı 200-300 gram arasında.

2025 yılında daha taşınabilir bir sürüm için çalışan Apple’ın AR kulaklığını kullanmaya başlamanız için şimdilik bir bilgisayara ya da dizüstü bilgisayara takmanız gerekiyor. Apple'ın AR kulaklığının fiyatlandırmasının 1.000 dolar bandında olması bekleniyor. 

 


Apple Music yenilendi: İşte yeniliklerApple Music yenilendi: İşte yenilikler
Apple, iCloud Private Relay ile gizliliği artırıyorApple, iCloud Private Relay ile gizliliği artırıyor

PAYLAŞ