Apple AirTag bazı ülkelerde satışa kapatıldı - Haberler - indir.com

Apple AirTag bazı ülkelerde satışa kapatıldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-04 12:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple'ın Nisan ayı içerisinde Spring Loaded adlı bahar lansmanında uzun bir zamandır beklenen yeni aksesuarları AirTag'in tanıtımını gerçekleştirdi. Boyut olarak oldukça küçük olan AirTag sıradışı özelliklere sahiptir. Apple Find My uygulamasıyla entegre bir şekilde çalışma özelliğine sahip olan ve takip etmek istediğiniz tüm eşyalara yerleştirilebilen AirTag, Avustralya'da satıştan tamamen kaldırıldı.

Apple AirTag’ler Avustralya’da satılmayacak

Apple’ın AirTag’leri, Avustralya’daki büyük perakendeci Officeworks tarafından satışa kapatıldı. Ülke içerisinde 30 Nisan'da satışa sunulan ürünlerin neden rafa kaldırdığının da sebebi açıklanmadı. Officeworks yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Apple AirTag serisi geçici olarak Officeworks’ten satın alınamayacak. Ürün, birkaç yıldır düğme pillerle ilgili daha fazla güvenlik önlemi ve farkındalık için aktif olarak kampanya yürüten Avustralya rekabet ve Tüketici Komisyonu’ndan (ACCC) onay sağlayana kadar Officeworks tarafından stoklanmayacaktır. Officeworks, ortada herhangi bir soru işareti bırakmamak adında Apple ile çalışmaya devam ediyor.”

Apple AirTags ile ilgili yeni iddialar gündeme geldiApple AirTags ile ilgili yeni iddialar gündeme geldi

Reddit üzerinden paylaşılan bir gönderide: "AirTag satın almak için mağazaya gittim. Kasadaki personel, sistemlerinde stoklarında bir miktar olduğunu görebiliyordu. Hatta bir personel geçtiğimiz günlerde onlardan sattığını dile getirdi. Ardından birisi ofisten aşağı indi ve düğme pilin bir çocuk tarafından ne kadar kolay çıkarılabileceğine dair güvenlik endişeleri nedeniyle AirTag’lerin geri çağrıldığını söyledi.” ifadelerine yer verildi.

Apple AirTag, Apple’ın çevrimiçi mağazası da içinde olmak üzere birçok Avustralya'daki mağazada satın alınabilir. Ancak satış yapan mağazalar ürünün düğme piliyle ilgili herhangi bir uyarı mesajı görüntüleyerek, pillerin yutulması halinde çocuklar için zararlı olduğu dile getirildi. 

AirTag teknik özellikleri

Takip çipi: UWC özellikli Apple U1

Bağlantılar: Bluetooth LE, NFC

Sensörler: İvmeölçer

Batarya: Standart batarya (1 yıllık ömür)

Ekstra özellikler: IP67 su geçirmezlik, kişiselleştirme, Siri desteği, sesli uyarı

AirTag Türkiye fiyatı

Apple tarafından gerçekleşen lansmanda dile getirildiği üzere AirTag fiyatı ise 29 dolar oldu. Bu yeni Apple Cuma gününden itibaren satışa sunulacak. Apple, Airtag dörtlü paket fiyatı ise 99 dolar oldu. Apple Store Türkiye‘de, AirTag Türkiye fiyatı da açıkladı.Buna göre tekli paket 299 TL, 4’lü Paket ise 999 TL fiyata sahip. Takip cihazı aynı zamanda pahalı anahtarlık aksesuarlarına sahiptir. 


Apple AirTags ve yeni AirPods aksesuarları bu akşam gelebilir!Apple AirTags ve yeni AirPods aksesuarları bu akşam gelebilir!
İnsanlar Apple AirTag hakkında neler düşünüyor?İnsanlar Apple AirTag hakkında neler düşünüyor?

PAYLAŞ