Apple AirPower'ın ne zaman çıkacağı belli oldu! - Haberler - indir.com

Apple AirPower'ın ne zaman çıkacağı belli oldu!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-06-22 12:10:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

Apple kullanıcıları tarafından aylardır çıkması beklenen kablosuz şarj istasyonunun ne zaman çıkacağı belli oldu. Kablosuz şarj teknolojisi ne kadar yavaş yavaş olsa da popülerleşmeye başladı. Apple  bu konuda en iddialı firmalardan biri. Fakat bilgilerini kullanıcılarına vermesine rağmen bir türlü çıkartmadığı AirPower kablosuz şarj istasyonunun uzun bir süreden sonra ne zaman çıkacağını açıkladı. Teknik sıkıntılardan dolayı bu kadar beklettiklerini söyleyen Apple bu sıkıntıların giderildiğini ve herhangi bir sorunun kalmadığını belirtti. Eylül 2018 tarihinde satışa sunulacak.

Apple AirPower nedir?

Kablosuz şarj teknolojisi birçok kullanıcı tarafından pek çözülmüş bir olay değil. Kablosuz şarj edebilmek için enerji gönderen ünite yüksek bir manyetik alan oluşturuyor. Bu alan içinde bir miktar enerji oluşuyor. Şarj olması beklenen cihazda yer alan entegre devrelerdeki bobinler yardımıyla elektriğe çevriliyor. Yani tüm olay yüksek bir manyetik alanda saklı. Son zamanlarda popüleritesini arttırmış bu teknoloji sayesinde kablo karmaşasından kurtulabiliriz. Fakat telefonumuzu ne kadar hızlı şarj eder onu tam olarak bilemiyoruz. Kablosuz teknoloji sektöründe iddialı olan Apple, AirPower'ın desteklediği cihazları açıkladı. Cihaz; iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus, Apple AirPods ve Apple Watch cihazlarını şarj edebiliyor. 

Şirket AirPower'ın aşırı ısınmasının ve yazılım sorunlarının olduğu açıkladı. Bu konuda mühendisleri çok uğraştırdığı söylenen cihaz üretiminin tamamen bitmek üzere olduğunu duyurdular. Bu cihazla yukarıda belirttiğimiz cihazlarınızı tamamen kablodan arınmış bir şekilde şarj edebileceksiniz. AirPower'ın iOS mobil işletim sisteminin biraz sadeleştirilmiş halini kullandığını söyleyen firma bu cihaz için özel bir çip kullanıyor. Fakat bu çipin biraz pahalı olacağını belirtmekte fayda var.





PAYLAŞ