Apple Airpods 2'den beklenen haber geldi - Haberler - indir.com

Apple Airpods 2'den beklenen haber geldi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-03 14:45:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Teknoloji

Apple’ın bir süredir haber beklenen ürünlerinden Airpods 2’den sonunda beklenen haber geldi.

Apple’ın geçtiğimiz aylarda teknoloji tutkunlarına  yeni ürünlerini tanıttığı sonbahar lansmanı gerçekleştirilmişti. Lansman kapsamında teknoloji devinin merakla beklenen yeni ürünleri hakkında bilgi sahibi olma fırsatı yakalandı. Sonbahar etkinliğinde isminin geçmesi beklenen ürünlerden biri, Airpods 2’ydi fakat etkinlikte Airpods 2’e yer verilmedi.

Apple AirPods 2'nin özellikleriApple AirPods 2'nin özellikleri

Airpods 2 hakkında bilgi verilmesini bekleyenler için beklenen haber verildi. Bugüne kadar yeni kulaklıklar hakkında gündeme pek çok bilgi geldi. Son yayınlanan raporla birlikte de Airpods 2 SIG tarafından onaylanıp, sertifikalandı. Bluetooth SIG tarafından onaylanan cihazlar genellikle bundan kısa bir süre sonra da kullanıcılara sunuluyor. Bu da Airpods 2’nin de kısa bir süre piyasadaki yerini alabileceği anlamına geliyor.

Airpods ile birlikte maliyet de artacak

Apple’ın yeni kulaklıklarının kablosuz şarj desteğine sahip olacağı bilgisi daha önce verilmişti. Elde edilen bir diğer bilgiye göre, Airpods ile birlikte maliyet oranı %60 artacak. Kuo’nun tahminlerine göre, üretim maliyetinin artmasına karşın, Airpods 2 sevkiyatları 2021 yılına kadar 100 milyona ulaşabilecek. Airpods kulaklıkların kablosuz olması, bilindiği üzere spor için uygun olmasını sağlıyor. Yandan sarkması ve kulağa tam oturmaması ise bu amacını yerine getirememesine neden oluyor. Çünkü hareketli aktiviteler sırasında, kulaklığın düşmesi olası hale geliyor. Fakat Airpods 2 ile birlikte gelen tasarım değişikliği, bu durumu değiştirebilir.  

Apple Airpods 2'nin özellikleri

Alınan patente bakılırsa, yeni Airpods’ların gürültü önleme ve sağlık özellikleri anlamında da yeni özellikler ile geleceğini gösteriyor. Daha önce dosya kayıtlarında “ses kaydı ve çoğaltma aparatı” olarak geçen Airpods’lara şimdi “fitness, egzersiz, sağlık ve sağlık sensörleri” de ekleniyor. Patentte belirtilen bir diğer noktanın da kalp ritmi, yakılan kalori ve vücut hareketlerinin izlenmesini sağlayan sensörlerin mekanizması olarak göze çarpıyor.



PAYLAŞ