Apple açıkladı: Bugüne kadar kaç adet iPad satıldı? - Haberler - indir.com

Apple açıkladı: Bugüne kadar kaç adet iPad satıldı?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-17 18:15:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Apple tarafından dün gerçekleştirilecek olan etkinlikte tanıtımı yapılanlar arasında yeni nesil iPad cihazlar da vardı. Şık tasarım ve eklenen yeni özellikler ile son derece iyi bir performans sunacağına inanılan 8. nesil iPad ve 4. nesil iPad Air Türkiye fiyatları da belli olmuştu. Apple etkinlik sırasında ”bugüne kadar kaç adet iPad satıldı?” sorusunun da cevabını verdi.

Peki bugüne kadar kaç adet iPad satıldı?

Apple tarafından ilk çıkış yapan iPad bundan tam 10 yıl önce 2010 yılında tanıtıldı. İlk iPad modelinden bu yana değişin pek çok şey oldu. Özellikler, tasarım ve kamera performansı derken iPad cihazlar şu an da dizüstü bilgisayarlar ile yarışıyor. Apple çıktığı günden bu yana 500 milyondan fazla iPad satmayı başardıklarını duyurdu.

iPadOS 14 güncellemesi 16 Eylül'de çıktı!iPadOS 14 güncellemesi 16 Eylül'de çıktı!

Gerçekleştirilen Apple etkinliğinin açılışında zaten Tim Cook ilk konuşmayı yaptı. Konuşmasında insanların hayatında iki önemli ürünün yer aldığını ve bunların da akıllı saat ve iPad olduğu vurgusunu yapan Cook, yeni tanıtılan iPad cihazların iddialı olacağını orada göstermişti. Apple’ın 500 milyonun üzerinde satış rakamını paylaşması şaşırtıcı zira şirket bu rakamları genellikle gizli tutmayı seviyor.

Rakamlar üzerinden gidecek olursak da iPad satın alan müşterilerin yüzde 53’ü, ilk iPad’lerini satın alıyor. Evde eğitimlerin devam ettiği ve iş yerlerinin evlere taşındığı bu dönemde tablet satışlarında da önemli bir artış bekleniyor. Bu sebeple, Apple iPad tarafını bu noktada genişletebilir gibi duruyor.



PAYLAŞ