Apple A15 Bionic işlemcisi Geekbench testlerini geçti - Haberler - indir.com

Apple A15 Bionic işlemcisi Geekbench testlerini geçti

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-17 10:00:13
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

ABD merkezli teknoloji devi Apple iPhone 13 serisine güç veren işlemcisi A15 Bionic ile çıtayı yükseltiyor. Apple çatısı altında üretilen yeni A15 Bionic işlemcisinin Geekbench testlerinde aldığı skor tüm rakipleri korkutacak kadar yüksek.

Şirketin yakın zamanda tanıttığı iPhone 13 serisi hem grafik, hem de işlemci gücüyle akıllı telefon pazarında zirveye oynayacak gibi duruyor. Bir süredir en çok satanlar listesinde zirveye çıkamayan Apple için yeni iPhone serisi tüm gidişatı değiştirebilir gibi görünüyor. Şirket yeni seride tasarım açısından pek bir yenilik sunmasa da performansta ciddi iyileştirmeler yaptığı göz ardı edilemez bir gerçek. Apple'ın yeni A15 Bionic işlemcisi, Geekbench puanı ile en iyi işlemci ünvanını A14 Bionic'ten almaya hazır. Geekbench puanı yeni ortaya çıkan A15 Bionic işlemci Geekbench testlerinde halefi olduğu A14 Bionic'ten yüzde 21 daha iyi performans sergilemiş.

Apple kurucularından Steve Wozniak, uzay şirketi kuruyorApple kurucularından Steve Wozniak, uzay şirketi kuruyor

A15 Bionic, Geekbench skorunun zirvesinde

Apple, ilk iPhone modelinden bu yana kullanıcılarına her zaman en iyi işlemcileri sunmaya çalışıyor. Bu çabasını daha önce pek çok kez gözler önüne seren teknoloji devi, A15 Bionic işlemcinin Geekbench puanı ile bunu bir kez daha kanıtlamış oldu.

Apple A15 Bionic hakkında ilk detaylar

Açıklanan skora baktığımızda A15 Bionic işlemcinin tek çekirdek performansında 1734 puan aldığını görüyoruz. A14 Bionic ise iPhone 12 Pro Max ile Geekbench 5‘te 1608 puan almayı başarmıştı. Çoklu çekirdek performansında ise A15 Bionic Geekbeench puanı 4818 gibi oldukça yüksek bir puanla öne çıkmayı başarıyor. Bir süre önce iPhone 12 Pro Max üzerinde yapılan performans test sonuçlarında ise A14 Bionic ise 4225 puan almıştı. Sonuçlara baktığımızda iki işlemci arasında çok az bir fark var gibi görünse de, ilerleyen yıllarda gelecek yazılım güncellemeleriyle cihazların performanslarında farklılıklar yaşanacağını söylemek yanlış olmaz.

Apple’ın yeni üretmiş olduğu A15 Bionic Geekbench puanı ile zirveye çıkıyor ancak bu bir önceki işlemcinin kötü olduğu anlamına gelmediğinin de altını çizmekte fayda var. A14 Bionic işlemcisi yine altı çekirdekli ve iki adet 3.1 GHz hızında çalışan Firestorm yüksek performanslı bir sahip. Ayrıca işlemcide 4 adet performanslı ve 1,8 GHz hızında çalışan Icestorm çekirdekleri de bulunuyor. Apple’ın yeni işlemcisi A15 Bionic’in teknik özellikleri ise henüz bilmiyor. Şimdilik sadece işlemcinin iki ana performans çekirdeğinin 3,22 GHz seviyesinde olduğunu biliyoruz.

A15 Bionic işlemcisicine Geekbench puanı ile en yakın rakibi olan Snapdragon 888 Plus’ın ise oldukça önüne geçtiğini de belirtmek gerek.

Snapdragon 888 Plus işlemcisi tek çekirdekte 1171, çoklu çekirdek puanı ise 3704 puan seviyesinde. Ancak yeni piyasaya sürülecek olan Snapdragon 898 ile bu farkın biraz daha kapatabilir gibi duruyor. Snapdragon 898 için her ne kadar ilk test sonuçları pek umut verici olmasa da, işlemcinin henüz tanıtılmadığı ve şirketin henüz işlemcide iyileştirmeler yapabileceğini de unutmamak gerek.


Apple Watch Series 7 serisi tanıtıldıApple Watch Series 7 serisi tanıtıldı
Apple Fitness+ Yenilendi!Apple Fitness+ Yenilendi!

PAYLAŞ