Apple A15 Bionic hakkında ilk detaylar - Haberler - indir.com

Apple A15 Bionic hakkında ilk detaylar

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-29 19:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Teknoloji şirketi Apple, iPhone 12 ailesi ile beraber en yeni A14 Bionic işlemcisini kullanmayı tercih etmişti. Bu söz konusu yeni işlemci sağladığı yüksek performans ile pazardaki birçok amiral gemisi modelini geride bırakarak rakiplerine fark atmıştı. Apple’ın belirttiğine göre A14 Bionic işlemcisi, pazardaki ilk 5 nm üretim sürecine sahip işlemcilerden birisi durumda. 11.8 milyarlık transistöre sahip olan bu işlemci, pazardaki akıllı telefon çiplerinden yüzde 50’ye kadar daha hızlı CPU ve GPU performansı sunduğu belirtiliyor. Apple, bu kadar yüksek hıza sahip bir performans sunan işlemcisi sonrasında A15 Bionic işlemcisi hakkında da çalışmalarını sürdürüyor.

Apple A15 Bionic işlemcisi hakkında ilk detaylar

Epic Games'ten Apple hakkında yeni açıklamalarEpic Games'ten Apple hakkında yeni açıklamalar

Önümüzdeki yılın iPhone modellerine güç verecek olan işlemci hakkında yeni detaylar ortaya çıkmaya başladı. Gelen son detaylara göre şirket, A15 Bionic’in seri üretimi önümüzdeki yılın üçüncü çeyreğinde başlayacak. İşlemcisinin TSMC tarafından NSP süreci kullanılarak üretileceği iddia ediliyor. iPhone 12 ailesindeki A14 Binoic işlemci ailesi TSMC’nin N5 üretim sürecine üretiliyor. 7 nm’lik işlemcilere göre 5 nm’lik işlemciler yüzde 15 daha iyi bir performans sunuyor. N5P sürecinin, mevcut 5 nm teknolojisine dayalı olacağı ifade ediliyor. Yeni sürecin 7 nm’lik işlemcilere göre yüzde 20 hız artışı vadedeceğini belirtiyor.

5 nm’lik üretim sürecinin yeni iPad Pro ve MacBook modellerinde kullanılması bekleniyor. Silikon işlemcili olan ilk Mac bilgisayarın ise yılın ilk çeyreğinde satışa sunulması bekleniyor.  


Apple Glass “Sony micro OLED” ekranlar ile geliyorApple Glass “Sony micro OLED” ekranlar ile geliyor
Analistlere göre Apple 1 milyon iPhone kullanıcısına ulaştıAnalistlere göre Apple 1 milyon iPhone kullanıcısına ulaştı

PAYLAŞ