Apple A14X performans testi ortaya çıktı - Haberler - indir.com

Apple A14X performans testi ortaya çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-09 18:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple, 10 Kasım etkinliğinde Apple Silicon işlemcili ilk MacBook modellerinin tanıtımını yapmaya hazırlanıyor. Bu akıllı cihazlara gücünü verecek olan A14X işlemci sistemi ise performans testi sonuçlarıyla ortaya çıktı.

A14X işlemci sistemi performans testi gün yüzüne çıkacak

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple, 10 Kasım'da "Ve bir şey daha" etkinliğine ev sahipliği yapacak. Bu noktada, ilk ARM tabanlı Mac'lerini kullanıcıların beğenisine çıkaracak. İlk Apple Silicon işlemcisinin, iPhone 12 ve iPad Air'e güç veren altı çekirdekli A14 Bionic'e dayanacağına ve aynı zamanda A14X şeklinde tanıtılacağı düşünülüyor. TSMC tarafından 5 nm üretim sürecine dahil olacak olan A14X işlemci sisteminin performans test sonuçlarına göre, Geekbench 5'ten tek çekirdekte 1.634 puan, çok çekirdek kısmında ise 7.220 puan alıyor. Maksimum ise 3.1 GHz frekans hızına ulaşabildiği aktarılan bu işlemci sistemi, testte ki donanıma göre 8 GB RAM ile destekleniyor.

Apple lightning girişinden vazgeçtiApple lightning girişinden vazgeçti

A14X vs Intel Core i9

Karşılaştırma yapmak adına aynı testten Intel Core i9 işlemcili 16 inç MacBook Pro modelinin 1.096 ve 6.869 puanlar aldığı gün yüzüne çıktı. Bu sonuçlara göre, A14X işlemci sistemi oldukça güçlü bir yapıya sahip ve bu gücü düşük ısı ve enerjiyle sunabiliyor. Bloomberg’den Mark Gurman’a göre, gerçekleşecek olan etkinlikte karşımıza Apple Silikon işlemcili 13 inç MacBook Pro, 16 inç ‌MacBook Pro‌ ve 13 inç MacBook Air modelleri çıkacak.


Apple One kullanıma sunulduApple One kullanıma sunuldu
Apple sürpriz etkinliği duyurduApple sürpriz etkinliği duyurdu
Apple Watch'dan iPhone olmadan da müzik dinleyebilirsinizApple Watch'dan iPhone olmadan da müzik dinleyebilirsiniz

PAYLAŞ