Apple A14 işlemci performansıyla şaşırtacak - Haberler - indir.com

Apple A14 işlemci performansıyla şaşırtacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-17 11:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji devi Apple’ın yeni nesil iPhone 12 ailesinde kullanılacak olan A14 işlemcisi hakkında yeni detaylar karşımıza çıkmaya devam ediyor. Apple’ın işlemci üretimini üstlenen şirket TSMC, çok yakın zamanda iPhone 12 ailesinde kullanılacak olan işlemcilerin 5 nm üretim sürecinde üretildiğini doğrulamış oldu. TSMC, 5 nm’lik işlemcinin selefi modeline göre ise yüzde 15 daha hızlı olduğunu ifade ediyor. Söz konusu bu yeni işlemci güçlü olmasının haricinde piyasada yer alan rakip işlemcilerden Snapdragon 865 Plus’tan ve A13 işlemcisinden yüzde 30 oranında daha düşük enerji tüketecek. A14 işlemcisinin bu detaylar ile beraber artırılmış gerçeklik uygulamalarında ve oyunlarında ise yüksek bir gelişim göstererek katkı sunması bekleniyor.

Apple A14 işlemcisinden detaylar gelmeye başladı

Apple, Windows için yeni uygulama geliştiriyorApple, Windows için yeni uygulama geliştiriyor

Pazardaki en güçlü işlemcilerden birisi olması beklenen A14 işlemcisi video düzenleme noktasında da performans artışı sunacağı ifade ediliyor. TSMC’nin 3nm’lik işlemcilerinin ise 2022 yılında Apple’a sunacağı düşünülüyor. Pro ve iPhone 12 Pro Max modellerinde 6 GB RAM belleği yer alması beklenirken, Pro olmayan modellerde ise yüksek bir ihtimalle 4GB’lık RAM’ın kullanılmasının devam etmesi bekleniyor. Pro modellerinde yer alacak olan 6 GB RAM ile beraber ile telefonların standart modele göre özellikle uygulamalar arası geçişlerde daha akıcı bir deneyim sağlayacağı düşünülüyor.

iPhone X, iPhone Xs ve iPhone 11 modellerinde kullanılan sensörlerden daha ufak sensörlere sahip olacak olan bu modelin bu sayede daha hoş bir tasarımla karşımıza çıkması bekleniyor. Metal bir çerçeve ile geleceği konuşulan yeni modellerde çentik oranının ise daha ince olması bekleniyor. Şuan için yeni nesil iPhone 12 ailesi hakkında bilinenler bunlar olurken, Eylül ayı ile beraber tüm detaylar ve yeni çıkacak iPhone modellerinin resmileşmesi bekleniyor.


Apple'a bilinçli yavaşlatma faturasıApple'a bilinçli yavaşlatma faturası
Apple Avrupa Birliğine karşı milyon dolarlık davayı kazandıApple Avrupa Birliğine karşı milyon dolarlık davayı kazandı

PAYLAŞ