Apple 5G Teknolojisine Başlıyor - Haberler - indir.com

Apple 5G Teknolojisine Başlıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-07-31 14:40:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Ülkemizde en yeni bağlantı teknolojisi olan 4G'nin aktif olarak kullanılmaya başlanmasından beri çok fazla bir zaman geçmiş değil. Diğer ülkelerin bağlantı faaliyetlerine baktığımızda ise 5G teknolojisi üzerinde ciddi yolların katettiği gözüküyor. Başka Amerika olmak üzere birçok ülke yeni bağlantı teknolojisinin testlerini gerçekleştirmeye başladılar. Pazarda adından söz ettiren büyük şirketler ise 5G teknolojisini ilk getiren olabilmek için sıkı bir rekabet içerisindeler diyebiliriz. Teknoloji dünyasının zirve markalarından birisi olan Apple cephesinden ise 5G testlerine yönelik ilk bilgiler gelmeye başladı.

Geçtiğimiz aylarda Apple cephesinin bu 5G testlerini yapabilmek için bir sertifika almaya çalıştığı ortaya çıkmıştı. Şimdi ise söz konusu bu sertifika alındı ve Apple'ın 5G testlerini başlatması için hiçbir engeli kalmadı. Adı geçen bu lisans içeriğine baktığımızda ise 28 GHz ile 39 GHz'lik bir frekans bandının olduğunu ifade edebiliriz.  Apple'ın bu testlerden alacağı sonuçlar ile gelecek nesil iPhone serileri için büyük bir önem taşıdığı ifade ediliyor. Henüz belli olmasada yakın zamanda bir yılda 5G desteğine sahip iPhone modelini piyasaya süreceği söylentiler arasında bulunuyor.

Apple'ın ise teknoloji pazarında 5G standartlarını destekleyen ilk şirketlerden birisi olması bekleniyor. 5G üzerinde ciddi ve yoğun çalışmalar sürer iken farklı operatörlerden farklı frekanslara yönelik testler gerçekleştirmesi bu noktada 5G'nin bir standarta oturması için hala zamana ihtiyacı olduğu düşünülüyor. Apple'ın bu çalışmalar neticesinde ortaya çıkartacağı yeniliği ise yakın zamanda göreceğimize inanıyoruz.





PAYLAŞ