Apple, 5G konusunda dışa bağımlı olmak istemiyor - Haberler - indir.com

Apple, 5G konusunda dışa bağımlı olmak istemiyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-12 18:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Bir süredir dışa bağımlı olmamak için adımlar atan Apple bu hedefine gün geçtikçe daha da yaklaşıyor. Kendi mobil işlemcisini üretmeye başlayan Apple 5G modem üretimi içinde kolları sıvadı.

Bugün Barclys analisti tarafından ortaya atılan iddialara göre Apple, 5G modem üretimi için çalışmalara başladı. Şirket 5G modemleri üretebilmek için tedarik zincirindeki Qorvo ve Broadcomm şirketleriyle beraber çalışıyor.

Apple çocuklar için harekete geçtiApple çocuklar için harekete geçti

Aslına bakarsanız Apple’ın 5G modemleri için harekete geçmesinin beklenen bir adım olduğunu söyleyebiliriz. ABD merkezli teknoloji devi, geçtiğimiz sene Intel’in akıllı telefonlar için modem üreten departmanını satın almasının ardından Apple’dan böyle bir hamle bekleniyordu. İlerisi için dışa bağımlı olmak istemeyen şirketin geliştireceği modem hem 6 GHz, hem de mmWave 5G’yi destekleyecek.

Apple daha da güçleniyor

Ancak Apple’ın 5G modemlerinin kullanıma sunulması için daha uzun bir zaman var. Şimdilik iPhone modellerinde Qualcomm modemlerini kullanan şirketin yeni modemlerinin testlerini tamamlaması gerekiyor.

Apple Almanya’ya 1 milyar dolarlık yatırım yaptı

Bu nedenle bu yıl tanıtılacak olan iPhone modellerinin 2021 yılında Snapdragon X60 ve 2022 yılında Snapdragon X65 modem ile geleceğine kesin diyebiliriz.

Apple’ın yeni modemlerini geliştirme sürecine bağlı olarak 2023 yılında ya kendi modemini kullanması ya da Snapdragon X70 tercih etmesi bekleniyor. Ancak şirketin kendi 5G modemini 2023’ten önce piyasaya sürmesinin beklenmediğini belirtmekte fayda var. Apple’ın 5G modem üretimini ise güçlü tedarikçilerinden TMSC’nin üstlenmesi bekleniyor


Apple iMac Pro üretimini sonlandırıyorApple iMac Pro üretimini sonlandırıyor
Apple yeni ürünlerini 23 Mart'ta tanıtabilirApple yeni ürünlerini 23 Mart'ta tanıtabilir

PAYLAŞ