Apple 500 milyon dolar ceza ödeyecek - Haberler - indir.com

Apple 500 milyon dolar ceza ödeyecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-18 14:31:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

Eski model iPhone'ları yavaşlatması sebebi ile Apple, 500 milyon dolarlık bir cezaya çarptırılmıştı. iPhone 6, iPhone 6s, iPhone 7 ve iPhone SE sahiplerine talep etmeleri halinde 25 dolar ödeyecek olan Apple  için ön onay geldi. Verilen anlaşmanın uygulanması mümkün olacak.

Geçtiğimiz mart ayı içerisinde Apple ile eski model iPhone kullanıcılarının avukatları arasında bir anlaşma yapılmıştı.

Apple bilgisayarlarda pil ömrü nasıl görülür?Apple bilgisayarlarda pil ömrü nasıl görülür?

Apple 500 milyon dolar ceza için onayı aldı

Geçtiğimiz aylarda, firma yavaşlatma işlemi yaptığını kabul ederek kullanıcı başına 25 dolar ödeme yapmayı kabul etmişti. ABD'de geçerli olan bu davada,ödeme için iki tarafın anlaşması tamamlanmamıştı. Ancak resmi kurumlar tarafından da onay alması gerekiyordu. Beklenen onaylama kararı nihayet geldi.

Apple 500 milyon dolar cezanın ödenmesi için erteleme talebinde bulundu. Bunun sebebi tabii ki dünyayı etkisi altına alan virüs salgını. Salgının süreci geciktirdiği söylendi. İddialara göre, ödeme tarihi için iki taraf arasında önümüzdeki aralık ayı konuşuluyor.

Dava ile cezanın belirlenmesi bir süre almıştı. Anlaşılan o ki ödemelerin yapılması için kullanıcıların bir süre daha beklemesi gerekecek.

Cezaya konu olan modeller arasında iPhone SE, 6, 6 Plus, 7 ve 7 Plus modellerinin bulunduğunu söylemişti. Bu modellerin iOS 10.2.1 işletim sisteminde olması gerekiyor.



PAYLAŞ