Apple 5 nm ile üretilen A14 Bionic karşımıza çıkacak! - Haberler - indir.com

Apple 5 nm ile üretilen A14 Bionic karşımıza çıkacak!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-13 16:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

iPhone 12 ailesiyle piyasaya iddialı bir giriş yapmak için hazırlanan Apple’ın akılı telefonları TSMC 5nm üretim süreciyle hazırlanan A14 Bionic işlemci yongasından güç alacak!

Git gide ilerleyen akıllı telefon teknolojisinde işlemci üretimleri uzun bir süredir büyük önem taşıyor. Günümüzde akıllı telefonların işlemcileri her ne kadar rekabetin gerisinde kalmış gibi görünse de durum hiç de öyle değil. Akıllı telefonların bel kemiği olan işlemcilerinde 12 nm üretim süreçleri, 7 nm üretim süreçleri ardından 5nm üretim süreci başlamak üzere. Bunu daha önce ilerleyen dönemlerde tanıtılması beklenen Huawei Mate 40’ın işlemcisi Kirin 1020’de görmüştük. Şimdi de bir adım Apple’dan geliyor. Daha gelişmiş ve daha dayanıklı işlemciler üretmek isteyen teknoloji devleri önümüzdeki sene piyasaya süreceği akıllı telefonları için 5nm fabrikasyon sürecine başlayacak. Bu teknoloji için bir süredir hazırlıklara devam eden Apple ise işlemci üretimine başlamaya artık hazır.

Apple 13.4'ün 5. beta sürümünü yayınladı!Apple 13.4'ün 5. beta sürümünü yayınladı!

Apple fütüristik bir iPhone tasarımına imza attı!

Apple’ın ürettiği A serisi işlemcilerin genelde Mayıs – Haziran ayları arasında üretimine başlanıyor 2016 senesinden beri A serisi işlemcilerin üretimini gerçekleştiren ve üretim hattını her geçen gün daha da iyileştirmeye devam eden Apple daha düşük nm’ye geçerek, akıllı telefonlarında performans artışı ve güç tüketimi konusunda da ciddi bir avantaj sahibi oluyor.

Apple A10: 16 nm
Apple A11: 10 nm
Apple A12: 7 nm
Apple A13: 7 nm +

Gibi işlemci yongalarını üreten şirket geçtiğimiz sene 5 nm üretim teknolojisine 25 milyar dolar yatırım yaptığını açıklamıtı. Ünlü analist Ming-Chi Kuo’nın tahminlerine göre Apple, 2020’nin Eylül ayında bir adet 5,4 inç ekrana, iki adet 6,1 inç ekrana ve bir 6,7 inç ekrana sahip olmak üzere 5G desteğine sahip dört adet yeni iPhone 12 modeli ile karşımıza çıkacak. 5nm işlemci üretimi için hazır olan teknoloji devi hakkında bu tahminlerin doğru olup olmadığını ise ilerleyen dönemlerde göreceğiz.

 


Tim Cook'dan Apple çalışanlarına evde çalışma izni!Tim Cook'dan Apple çalışanlarına evde çalışma izni!
Apple'dan yeni patent yeni Macbook Pro'yla her şey değişebilirApple'dan yeni patent yeni Macbook Pro'yla her şey değişebilir

PAYLAŞ