Apple 3D Touch Özelliğini Kaldırıyor - Haberler - indir.com

Apple 3D Touch Özelliğini Kaldırıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-28 11:06:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Basma sertliğini algılama özelliği olan ve bu basınca göre çeşitli seçenekler sunan 3D Touch özelliğinin Apple tarafından kaldırılacağı ortaya çıktı. Birçok kullanıcı tarafından sevilerek kullanılan ve ilk olarak iPhone 6S ile piyasaya giren bu 3D Touch teknolojisi, ana ekranda yer alan uygulamalara basılı tutularak ek seçeneklere ulaşılabiliyor. Ayrıca çeşitli uygulamalarda farklı işlevlere de sahip olunurken, klavye imlecini metin üzerinde hareket ettirmek için de yine 3D Touch oldukça yardımcı bir göreve sahip oluyor. Ancak geçtiğimiz hafta ortaya çıkan bazı rapora göre bu teknoloji, 2019 yılındaki iPhone cihazları ile beraber kaldırılmış olunacak.

Apple 3D Touch Özelliği Kalkıyor

Apple 2013 Yılında Tesla'yı Satın Almak İstemişApple 2013 Yılında Tesla'yı Satın Almak İstemiş

Apple’ın neden böyle bir hamle yapacağı henüz bilinmiyor. Ancak bu teknoloji yerine şirketin iPhone XR’da kullanmış olduğu Haptic Touch özelliğini cihazlarına getirmesi bekleniyor. iPhone XR’da yer alan Haptic Touch sayesinde uzun basış sonrası titreşim motoru geri bildirim vererek bir çalışma işlevine sahip durumda. Apple tarafından önümüzdeki Pazartesi gerçekleştirilecek olan Apple Geliştirici Konferansı kapsamında 3D Touch özelliğinin kaldırılması ile alakalı daha fazla detayların verilmesi bekleniyor.

Bazı uzman görüşlerine göre ise bu konferansta Apple’ın 3D Touch özelliğini iOS 13 ile beraber tüm iPhone modellerinden kaldırma ve bunun yerine ise Haptic Touch özelliği getirme düşüncesi bulunuyor. Bakalım beklenildiği gibi Apple, 3D Touch özelliğini tüm iPhone modellerinden kaldıracak mı göreceğiz.  


Apple, iPhone'ları Yavaşlatmadan Önce Haber VerecekApple, iPhone'ları Yavaşlatmadan Önce Haber Verecek
Çin Huawei Kararına Misilleme Yaparsa Apple Ne Kaybeder?Çin Huawei Kararına Misilleme Yaparsa Apple Ne Kaybeder?

PAYLAŞ