Apple 3 Arkadaşlık Uygulamasını App Store'dan Kaldırdı - Haberler - indir.com

Apple 3 Arkadaşlık Uygulamasını App Store'dan Kaldırdı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-08 10:02:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Apple, ABD "Federal Ticaret Komisyonu"un almış olduğu bir kararla 3 arkadaşlık uygulamasını App Store'dan kaldırdı. 

ABD Federal Ticaret Komisyonu, Ukrayna merkezli, FastMeet, Meet24 ve Meet4U uygulamalarını incelemeye almıştı. Aynı kurucuya sahip üç uygulama, Wildec tarafından piyasaya sürülmüştü. Bu uygulamalar ise 13 yaşından küçük kullanıcıların erişim kolaylığı dahilinde olduğu için büyük bir tepki çekmişti.

Aileler ve Çocuklar için Güvenli İnternet RehberiAileler ve Çocuklar için Güvenli İnternet Rehberi

"Çocuk Güvenlik Yasalarını İhlal Ediyorlar"

Bu tarz her uygulamanın "Gizlilik Politikası"nda 13 yaşından küçüklerin kullanamayacağı ibaresi yer almaktadır. Bu konuda olabilecek güvenlik ihlalleri için uygulamaların iyi bir algoritmaya sahip olması ve gelen şikayetleri hızlı incelemelerle dikkate alması gerekmektedir. Ancak FastMeet, Meet24 ve Meet4U uygulamalarında ise bu ibareye dikkat edilmediği ortaya çıktı. Uygulamaya da 13 yaş altı çocukların profil oluşturmasına izin verilmesi bunun istismarlara enden olabileceği gerekçesiyle ebeveynler tarafından "Çocuk güvenliği yasalarını ihlal ediyorlar." şikayetiyle yetkililere bildirilmişti.

Çocuklarımızı İnternette Ne Gibi Tehlikeler Bekliyor?

Federal Ticaret Komisyonu tarafından yapılan detaylı incelemeler sonucunda ise, uygulamaların çocuk koruma yasasındaki kararları ihlal ettiğini ve birçok çocuğun güvenliği için tehdit oluşturduğu kararı alındı.

Uygulamalarda, kullanıcı profilinde yaş ve gerçek zamanlı konumlar üçüncü kişilerle paylaşılıyor. Bu sayede kişilerin birbirleriyle etkileşimi sağlanıyor. 18 yaşının altındaki kullanıcılar için istismar durumuna neden olabilecek olan uygulamalar önce Google'dan sonra da App Sotre'dan kaldırıldı. Uygulamanın kaldırılması ise bazı kullanıcılar tarafından büyük tepki gördü.

Arkadaşlık Uygulamaları Ne Kadar Güvenli?

Yeni Düzenlemelerin Yapıldığı Açıklandı

Wildec'in sözcüsü ise konu ile ilgi olarak " 18 yaşının altındaki kullanıcıların erişim izinleri kaldırıldı. Gerekli tüm güvenlik önemleri ve gizlilik politikası yeniden düzenlendi." açıklamasında bulundu.

Uygulamaların yeniden mobil uygulama mağazalarına eklenmesi konusunda tartışmalar hala devam etmekte. Geliştirici şirket tarafından yapılan bu hata nedeniyle ise ebeveynlerden uygulamaların yeniden eklenmemesi konusunda büyük bir baskı söz konusu. 


Çocukları İnternetteki Tehlikelerden Nasıl Koruruz?Çocukları İnternetteki Tehlikelerden Nasıl Koruruz?
iPhone'larda çocukların Tik Tok kullanımı nasıl sınırlandırılır?      iPhone'larda çocukların Tik Tok kullanımı nasıl sınırlandırılır?      
Çocukların tabletlerinde bulunması sakıncalı olan 6 uygulamaÇocukların tabletlerinde bulunması sakıncalı olan 6 uygulama

PAYLAŞ