Apple, 2021 yılında tanıtacağı ürünler - Haberler - indir.com

Apple, 2021 yılında tanıtacağı ürünler

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-17 13:00:15
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple, 2021yılı son ermeden büyük ihtimalle yeni bir etkinlik daha gerçekleştirecek. Bu etkinlik kapsamında tanıtılması muhtemel ürünler vardır. 

Birkaç gün önce gerçekleştirilen California Streaming etkinliğinde yeni iPhone modelleri resmi olarak tanıtıldı. Dört telefonu seride toplayan şirket, Watch Series 7'yi de bu etkinlikte duyurdu. Aynı cihazlarla ilgili olan aksesuarlar da etkinlik sonrası sergilendi. Tüm dünyanın gündeminde yer alan iPhone 13 serisi, yeni iPad'ler ve yeni iPad'ler ve Watch Series 7 ile yetinmeyen Apple, bu yıl içerisinde pek çok ürüne de resmiyet kazandırabilir. Bu yıl bitmeden ikinci bir güz etkinliği yapma çabasında olan şirket, 2021 yılına kadar her alandan ürün kazandırmak istiyor. Tanıtılma ihtimali olan ürünler arasında yeni MacBook Pro, yeni Mac Mini ve AirPods 3 yer alıyor. Etkinlik için iddia edilen tarih Kasım ayını gösteriyor. 

Apple Salı günü yeni ürünlerini tanıtıyorApple Salı günü yeni ürünlerini tanıtıyor

14 ve 16 inç MacBook Pro modelleri

Konuyla ilgili olarak ortaya atılan iddialara göre Apple, bu yıl içerisinde iki yeni MacBook Pro'nun tanıtımını yapacak. 14 ve 16 inçlik olan iki model ile 2021 yılını verimli bir şekilde kapatmak isteyen şirket, önceki modellere göre tasarımsal bir şekilde değişikliğe gidecek. Bu yıl sunulacak olan14 inçlik MacBook Pro, geçtiğimiz yılki 13 inçlik modeller arasında muhtemel olarak boyut farkı olmayacak. Sadece çerçeve oranı düşürülecek. MacBook Pro'larda yaşanacak olan bir diğer değişiklik ise kenarlarda olacak. Analist Ming-Chi Kuo yeni MacBook Pro modellerinin halihazırda bulunan modeller gibi kavisli olan kenarları bulunmayacak. Kuo'ya göre bu yeni modeller, iPhone 12'ye benzer bir şekilde düz kenarlı olan bir tasarım söz konusu olacak. 

Halihazırda bulunan 16 inçlik MacBook Pro'daki ısı borusu yeni modeller için de yer alacak. Geçtiğimiz yıl içerisinde  MacBook Pro’larda termal sistemi yenileyen bir şirket, bilgisayarlarda bulunan ısı borusunun boyutunu büyütüp termal pedler ilave etti. Aynı zamanda 2016'dan bu yana kullanılan Touch Bar'ın da kullanımına son verilecek. Yeni MacBook Pro'larda yaklaşık olarak 5 yıldır kullanılmaya devam ede Touch Bar, yerini tuşlara bırakacak. Bunun temel olarak sebebi ise kullanıcıların "dokunmatik bara yeterli ilgiyi göstermemesi" olduğu düşünülüyor.

M1X Mac Mini

Güz etkinliğinde tanıtılması beklenen muhtemel bir diğer ürün M1X işlemci sistemine sahip olan Mac Mini. Geçtiğimiz yıl içerisinde MacBook ve Mac serilerinde M1 çipini kullanan ve çok daha  fazlasıyla verim alan Apple, 2021 yılındaki modellere M1X çipini ekleyecek. Aynı zamanda çok daha performanslı ve verimli olması beklenen M1X, ilk olarak yeni Mac Mini'de kullanıcıların karşısına çıkacak. 

AirPods 3

Pek çok kaynaktan elde edilen bilgilere göre yeni AirPods'ların kullanıcılarla buluşmaya hazır olduğu yönündedir. Esasında AirPods 3'ün geçtiğimiz gün gerçekleşen etkinlik kapsamında tanıtılacağı düşünülüyordu. Fakat Apple küçük bir ters köşe yaparak bu kulaklıkları sonraki etkinliğe bıraktı. Yeni AirPods 3, daha kısa olan gövdesi ve yeniden tasarlanan şarj kutusu ile beraber resmiyet kazanabilir. Bu açıdan ise kulaklıklar AirPods Pro'larla benzerlik gösterecek. Ancak fiyat açısından ise daha uygun olacak. Buna ilave olarak ise Aktif Gürültü Engelleme gibi özellikler de kulaklıkla yer almayacak. 

Bunların yanı sıra Apple, şu modeller üzerinde çalışıyor:

  • MacBook Air
  • iPad Air
  • AirPods Pro
  • iPhone SE 3
  • iMac
  • Mac Pro

 


Apple iOS 14.8 ile casus yazılımlarla mücadele etmeye çalışıyorApple iOS 14.8 ile casus yazılımlarla mücadele etmeye çalışıyor
Apple kurucularından Steve Wozniak, uzay şirketi kuruyorApple kurucularından Steve Wozniak, uzay şirketi kuruyor
Apple Watch Series 7 serisi tanıtıldıApple Watch Series 7 serisi tanıtıldı

PAYLAŞ