Apple 2020'ye dikkat çekici yeni ürünler hazırlıyor - Haberler - indir.com

Apple 2020'ye dikkat çekici yeni ürünler hazırlıyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-10 15:04:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz Eylül ayında iPhone 11 ailesini tanıtan Apple 2020 senesi için birçok yeni ürün üzerinde çalışmaya başladı. Ürünler hakkında gelen sızıntılar ise teknoloji dünyasının dikkatini Apple’a çekiyor.

Sağlam bir kaynak olan Ming-Dhi Kuo’nun bir süre önce ürünler hakkında yaptığı açıklamalara göre Apple ürünlerinin sahip olacağı özelliklerde ortaya çıkmaya başladı. Ming-Dhi Kuo’nun paylaştığı açıklamaya göre ToF kamera teknolojisine sahip yeni iPad Pro modelleri 2020 senenin ilk çeyreğinde satışa sunulacak. Açılımı Time Of-Flight olan ToF, kızılötesi ışığın nesneye ulaşma ve yansıyarak geri dönmesi için gerekli süreli ölçen ve bu sayede objenin derinliğini hesaba katarak daha iyi fotoğrafların elde edilmesini sağlayan bir teknoloji. Arttırılmış gerçeklik konusunda önemli bir yere sahip olan bu teknolojinin iPad’lerde de yeni bir dönem başlatacağı ve iPad Pro’ların pazara çok iddialı bir giriş yapacağı söyleniyor.

iOS 13.2 Beta ile Göründü Apple'ın 'Deep Fusion' teknolojisi göründüiOS 13.2 Beta ile Göründü Apple'ın 'Deep Fusion' teknolojisi göründü

Apple arttırılmış gerçekliğe önem verecek!

Apple Yeni Macbooklar İçin Hazırlanıyor

Ming-Dhi Kuo’nun açıklamalarına göre 2020’nin ilk çeyreğinde Apple’ın pazara çıkaracağı tek ürün iPad Pro değil. Yeni nesil klavyeye sahip olan MacBook’ları da satışa çıkarması beklenen Apple’ın iPhone SE 2 modelini de 2020 senesinin ilk çeyreğinde kullanıcılara sunması bekleniyor. Tüm bunlara ek olarak Ekim ayında da Tile’ye benzeyen bir takip aksesuarını da tanıtacağı iddia edilen şirketin arttırılmış gerçeklik teknolojisine yoğunlaşacağı da söylenmekte. Ming-Dhi Kuo’nun açıklamalarına göre Apple arttırılmış gerçeklik gözlüğünü 2020 senesinde tanıtacak. Bunun yanı sıra Apple’ın yeni tasarımıyla çok konuşulan 16 inç Mac Pro modelinin de bu ay sonunda tanıtılabileceği de söylentiler arasında yer alıyor. Tabi bu iddianın gerçek olup olmadığı konusunda bir varsayımda bulunmakta oldukça zor.

Yeni iPhone modelleri yenilikçi teknolojiye sahip olabilir

Apple'ın Yeni Ürünleri, iOS 12.2 Kodlarında Ortaya Çıktı

Ancak Ming-Dhi Kuo tarafından açıklanan bilgiler doğru çıkarsa 2020 senesinin Apple için önemli olacağı da bir gerçek. iPhone’lardaki teknolojiyi geliştirmesi beklenen şirketin Touch ID ve Face ID’yu bir araya getirmesi ve yeni iPhone modelinde ters kablosuz şarj desteği sunacağı söylenmekte. Geçtiğimiz dönemlerde hızlı şarj kapasitesinin yetersiz olduğu iddiasıyla gündeme gelen Apple için, bu teknoloji kullanıcıların memnuniyetini arttıracak bir etkiye de sahip olabileceğinden Apple için büyük bir önem taşıdığını söyleyebiliriz.

5nm üretim süreciyle geliştirilen A14 Bionic işlemciye sahip olması beklenen iPhone’ların 5G desteğine sahip olacağı ve arka panelinde ToF sensörüne sahip olacağı da iddia ediliyor. Yeni iPhone’larla USB-C portuna geçiş yapabilecek olan iPhone modellerinin 2020 senesinden sonra hepsinin OLED ekran teknolojisine de sahip olacağı söyleniyor. Apple’ın pazara çıkaracağı ürünler hakkında gelen sızıntıların doğru olup olmadığını görmek için markanın ürün lansmanlarını gerçekleştirmesini beklemek gerekecek gibi duruyor. Ancak Apple’ın söz konusu iddialarda yer alan özellikleri ürünlerinde hayata geçirmeyi başarması ve ürünlerinin dayanıklılığında da eski özeni göstermesi durumunda 2020 senesinin Apple için oldukça karlı bir sene olacağı varsayımında bulunabiliriz.  Apple ürünleri hakkında daha detaylı bilgiler elde ettikçe sizleri de bilgilendirmeye devam edeceğiz.


Apple’da iPhone SE 2 heyecanıApple’da iPhone SE 2 heyecanı
Apple yaptığı yatırım ile Samsung'u üzecekApple yaptığı yatırım ile Samsung'u üzecek

PAYLAŞ