Apple 2019'da sağlık alanında devrim yaratabilir - Haberler - indir.com

Apple 2019'da sağlık alanında devrim yaratabilir

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-10 01:55:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Tim Cook’un CNBC'den Jim Cramer ile yaptığı röportajda 2019 yılında Apple’ın sağlık hizmetlerine yönelik daha fazla çalışma yapacağı ve 2019 genelinde en çok ilgi gösterilecek alanın sağlık olacağını belirtildi.

Ser verdi sır vermedi

Tim Cook yaptığı röportajda detaylar hakkında çok fazla merak uyandıran sözler söylemesine rağmen sağlık hizmetlerinin neler olacağını ya da Apple tarafından nasıl bir yeniliğin getirileceği hakkında herhangi bir açıklama yapmadı. Tim Cook özellikle Apple'ın bu alanda yıllardan beri çalışmalar yaptığını ve bu çalışmaların 2019 itibarıyla artık aktif olarak kullanıma sunulacağını ifade etti. Sağlık ile birlikte sağlıklı yaşam ürünlerine yönelik de bir dizi yeniliğin geleceğinin müjdesini de veren Tim Cook, yaptığı bu açıklama ile birlikte yeni dönemde Apple'ın teknoloji ile birlikte sağlığı da kullanıcılara daha yoğun olarak sunulacağı görüldü.

Apple Health Verileri Bir Soruşturmada Kullanıldı!Apple Health Verileri Bir Soruşturmada Kullanıldı!

Apple'ın Yeni Sağlık Uygulaması Healthbook'un Detayları Ortaya Çıktı

“En büyük katkı sağlıkta olacak”

Röportajında Apple adına iddialı söylemlerde bulunan Tim Cook, özellikle gelecek yıllarda Apple'ın insanlara en çok hangi konuda yardımcı olduğu sorulduğunda cevabının net olduğunu ve cevabın sağlık olduğunu belirtti. ResearchKit ve CareKit’i piyasaya sürmenin yanı sıra, Apple Watch Serisi 4’ü yerleşik bir elektrokardiyogram ile tasarlayan Apple, düzensiz kalp atışı gibi kalp sorunlarını algılayarak hayat kurtarmayı başarmıştı.

Qualcomm’u suçladı

Tim Cook röportajının bir bölümünü Qualcomm'a ayırdı ve markayı suçladı. Qualcomm tarafından için çok yüksek fiyatlar istendiğini söyleyen Tim Cook bu durumu adil ve makul olarak değerlendirmezken özellikle iki firma arasındaki bu durumun gelecek dönemlerde de aynı şekilde devam edeceği görüldü. Öyle ki daha önce mahkemelik olan iki firma arasında çok yüksek tazminatlarının ödenmesini gerektirecek kararlar alınmıştı. 

Apple Health Verileri Bir Soruşturmada Kullanıldı!



PAYLAŞ