Apple 12. Kere Dünyanın En Beğenilen Markası Olmayı Başardı - Haberler - indir.com

Apple 12. Kere Dünyanın En Beğenilen Markası Olmayı Başardı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-23 13:35:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Son dönemlerde yasaklamalar ve çeşitli olaylarla gündemimize gelen Apple, tüm bu sorunlara rağmen hala tüketicilerin en sevdiği markası olmayı sürdürüyor. Şirket, Amazon, Berkshire Hathaway, Walt Disney, Starbucks, Microsoft, Alphabet, Netflix, JPMorgan Chase ve FedEx'i geride bıraktı ve 12. kez üst üste yılın en beğenilen markası olmayı başardı.

Apple Yeni iPhone Modeli İle Dizüstü Bilgisayar Çalıştıracak

Apple, Qualcomm'dan İlginç Bir İstekte BulunduApple, Qualcomm'dan İlginç Bir İstekte Bulundu

Apple 12. Kere Dünyanın En Beğenilen Markası Olmayı Başardı

Birleşik Devletler merkezli dergi olan Fortune, dünya çapında yılın en çok beğenilen markalarını açıkladı. Dünyanın en büyük teknoloji şirketleri arasında olan Apple, hem yasal hem de finansal olarak zor bir süreçten geçmesine rağmen tüketicilerin en sevdiği şirket olmayı başardı. Bu sayede de 12. kez üst üste yılın en çok beğenilen şirketi olma unvanını kazandı. Fortune, gerçekleştirmiş olduğu ankette, şirketleri insan yönetimi, varlıkların kullanımı, yönetim kalitesi, sosyal sorumluluk, finansal sağlamlık, uzun vadeli yatırım değeri, ürün kalitesi ve servis, küresel rekabette yeri kategorilerinde araştırmalara tabi tuttu. Apple firması da bu kategorilerin tümünde rakiplerini geride bıraktı. 

Anket sonuçlarına bakıldığında Apple, birinci sırayı alırken bunun en önemli nedeninin şirketin gerçekleştirdiği inovasyonlar olduğu gözlemlendi. Yani Apple, yenilikçi olduğu için dünyanın en beğenilen şirketi oldu. Cupertino merkezli Apple, dünyanın en beğenilen markası olduğunu gördüğü sıralarda Çin ve Almanya tarafında gelen yasaklarla mücadele ederken cihazlarının yasaklanmayan ülkelerde de düşük oranlarda satılması moralini bozuyor. Şirket şu anda hem yasaklarla hem de satış oranları ile mücadele ediyor.


Apple otonom araç projesini rafa kaldırabilirApple otonom araç projesini rafa kaldırabilir
Apple'dan iPhone SE müjdesiApple'dan iPhone SE müjdesi
Apple'a Almanya'da yasak!Apple'a Almanya'da yasak!

PAYLAŞ