Apple 1 trilyon dolarlık yeni bir davayla karşı karşıya - Haberler - indir.com

Apple 1 trilyon dolarlık yeni bir davayla karşı karşıya

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-12 10:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple için açılan davalar konusunda yeni bir gelişme gündeme geldi. ABD'nin Missouri eyaletinde yaşanan Terrell Parker, dünyanın en zengin insanı olma yolunda ilerliyor. Bu davanın açılma sebebi ne?

Apple'a açılan dava gündemde yerini almaya devam ediyor

Apple'a açılan bu davanın kazanılması halinde 1 trilyon dolara sahip olacağı söylenen Parker, 2018 yılında yaşanan bir hırsızlık olayı için dava açtı. Davacı, bu konu hakkında şu şekilde açıklamada bulundu; "Apple Store’da çalışan kişi cihazımı tamir etti ancak kendisi telefonumun yeni özelliklere sahip olan ilk telefon olduğunu bildiği için onu benden sakladı.” Parker, telefonun bazı ekran ayalarını aylayabildiğiniz ver herkesten farklı bir FaceTime arayüzüne sahip olduğu da aktarıldı. ABD Bölge Mahkemesi ile görüşen davacı, ifadesine şu sözleri de ekledi; "Telefonum, eski bir iPhone modeli ile değiştirildi. Bu modelde şifreleri sıfırlamak ve uygulamaları yeniden indirmek zorunda kaldım."

Hisse değeri yükselen Apple rekor kırdıHisse değeri yükselen Apple rekor kırdı

Bununla beraber aynı zamanda tamir işlemini yapan kişinin kendisini "çılgın" olarak tanımladığını aktararak Terrell Parker, bazı söylemleri ile kendisi için şüphe yarattı. Bazı kaynaklar, Parker'ın henüz herkese açık olmayan bir iOS sürümünü kurduğu da dile getiriliyor ve bu sürümü Apple çalışanının sildiğini düşünüyor. Parker daha önce de Apple şirketini mahkemeye vermişti. 2019 yılında Apple’dan 2 trilyon dolar isteyerek gündeme gelen ABD’li kullanıcı, iPhone 7 ve iOS 12 için her biri 1 trilyon dolara tekabül eden tazminat taleplerinden söz etmişti.


Apple’ın yeni grup selfie patenti ortaya çıktıApple’ın yeni grup selfie patenti ortaya çıktı
Apple Card sahipleri aylık ödemeyle iPad ve Mac alabilecekApple Card sahipleri aylık ödemeyle iPad ve Mac alabilecek
Apple Watch'da bildirimler nasıl sessize alınır?Apple Watch'da bildirimler nasıl sessize alınır?

PAYLAŞ