AppGallery için Facebook, Twitter ve Instagram açıklaması - Haberler - indir.com

AppGallery için Facebook, Twitter ve Instagram açıklaması

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-02 14:31:01
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Geçtiğimiz yıl başlayan ve halen devam eden ABD ambargosu altında olan Huawei, bildiğiniz üzere AppGallery adlı bir uygulama marketine sahip. Huawei'nin uygulama marketi hakkında Facebook, Twitter ve Instagram şirketlerinin önemli ölçüde açıklaması bulunuyor. Çinli akıllı cihaz üreticisi Huawei, ABD'nin koyduğu ambargo nedeniyle yeni Android akıllı cep telefonlarında Google Mobile Services (GMS) kullanamıyor, bunun yerine telefonlar ya da tabletler açık kaynak Android üstü Huawei Mobile Services (HMS) ile geliyor. İşte tam olarak bu HMS temelli uygulamalar üzerine kurulan AppGallery marketi, en açıklanan güncel bilgiye göre 170'den fazla ülkede ve bölgede aylık oalrak 400 milyondan fazla aktif kullanıcı tarafından kullanılıyor. 

Birbirinden farklı oyunlarda dahil olmak üzere 45 binden fazla uygulamanın yer aldığı bu Huawei market, buna karşın Facebook, Twitter ve Instagram gibi Google uygulamaları haricindeki dünyanın en popüler üç sosyal medya uygulamasına dahi sahip değildir. Huawei Mobile CEO Richard Yu söz konusu bu açıklığın yakın zaman içerisinde giderileceği ve bu uygulamalarında uygulama mağazasında yer alacağını söyledi.

Google Huawei'yle yeniden çalışmanın yollarını arıyor!Google Huawei'yle yeniden çalışmanın yollarını arıyor!

Bir milyardan daha fazla kullanıldığı, bu üç uygulamanın ambargoya rağmen yakın zaman içerisinde AppGallery platformu üzerinde yer alacağına inandığını dile getiren Richard Yu, elbette ki bu konu ile ilgili olarak kesin bilgiler aktarmıyor. Sonuç itibariyle ABD'nin Huawei'e karşı olan tavrına karşı gelecek olan bu düşüncenin Facebook tarafından gerçekleştirilmesi gerekiyor. Yakın zaman içerisinde Facebook'un bu konuyla ilgili olarak bir adım atması bekleniyor. 

Huawei AppGallery şirket adına önemli bir proje

AppGallery marketinin gelişmesi için sadece Türkiye'de 50 milyon TL'lik bir yatırım sözü veren bu teknoloji devi, söz konusu bu marketin App Store ve Play Store mağazalarından sonra dünyanın en büyük üçüncü uygulama mağazası olarak kullanıcılara hizmet vereceği bildirildi. Ek bilgi olarak belirtmek gerekirse, Google tekrar Huawei ile çalışabilmek adına kolları sıvadı ve ABD'ye başvuruda bulundu. Yani şöyle ki yakın zaman içerisinde Huawei'nin yeni akıllı cep telefonlarında tekrar Android lisansını görmek mümkün olabilir fakat PlayStore’a erişim açılınca AppGallery bir anda önemsiz hale gelebilir şeklinde düşünceler de vardır. Bu durum netlik kazanması için biraz daha beklemek gerekiyor gibi gözüküyor.  


Huawei, dünyanın ilk Wi-Fi 6+ yönlendiricisini tanıttıHuawei, dünyanın ilk Wi-Fi 6+ yönlendiricisini tanıttı
Apple, Huawei, OPPO, Samsung ve Xiaomi’den GaN adımı!Apple, Huawei, OPPO, Samsung ve Xiaomi’den GaN adımı!
Google alternatifi Huawei Search yayınlandı!Google alternatifi Huawei Search yayınlandı!

PAYLAŞ