App Store'dan binlerce uygulama kaldırılıyor - Haberler - indir.com

App Store'dan binlerce uygulama kaldırılıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-25 15:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

App Store hakkında yeni bir karar alan Apple Çin’deki uygulama mağazasından binlerce uygulamayı kaldırmaya karar verdi. Çin hükümetinin baskılarına dayanamayan teknoloji devi Çin kurallarına uymayan tüm uygulamaları, uygulama mağazasından kaldıracak.

Dünyanın en büyük akıllı telefon üreticilerinden olan Apple neredeyse tüm dünya ülkelerinde faaliyet gösteriyor. Şirketin karşısına bazen bölgesel sorunlarla karşılaşabiliyor. Apple’ın faaliyet gösterdiği ülkelerde uyması gereken bazı kurallar bulunuyor. Bu kurallar uymakta çoğu zaman sorun yaşayan şirket, Çin gibi katı kuralları olan ülkelerde büyük sorunlarla karşılaşabiliyor. Bir süredir uygulama mağazasındaki uygulamalar nedeniyle Çin’le savaş veren Apple, bu konuda yeni bir karar alarak Çin’deki App Store mağazasında bulunan ve ülkenin kurallarına uymayan uygulamaları kaldıracak.

Apple Silicon işlemcilere rakip Microsoft'tan geliyorApple Silicon işlemcilere rakip Microsoft'tan geliyor

App Store'da uzun zamandır beklenen gizlilik etiketleri yayımlandı

Çin hükümetinin isteği doğrultusunda alınan bu kararla, App Sotre’da Çin Halk Cumhuriyeti tarafından lisans verilmemiş ya da bu ülkenin kurallarına aykırı sayılan uygulama ya da oyunlar kaldırılacak. Bu uygulamalar ve oyunlar tespit edildiği andan itibaren Apple, bunları App Store sayfasından kaldırarak hükümetin isteğini yerine getirecek. Çin’in çok katı kurallara sahip olması ve ülkedeki müşteri potansiyelinin büyüklüğü sebebiyle Apple faaliyetlerine sorunsuz devam edebilmek için bu kurallara uymak zorunda. Kaldırılacak uygulamalar arasında, pek çok oyun ve aralarında harita gibi işlevleri olan uygulamalar bulunuyor. Hatırlarsanız bir süre önce Google da Çin’le benzer bir süreç yaşamış ve Çin Halk Cumhuriyeti tarafından kaldırılması istenilen Plague Inc isimli oyun gibi yasaklı yazılımları uygulama mağazasından kaldırmıştı.

2019 yılında çıkan bir yasaya göre uygulamalar denetleniyor

2019 senesinde Çin uygulama mağazaları için uygulama onaylama programını ortaya çıkarmıştı. Bu programa göre, Çin anayasasını tehdit eden, şiddet içeren, ırkçılık ve benzeri söylemlerde bulunan, uyuşturucu, kumar içeren, kültürel ve politik hakaretler içeren oyunların ve uygulamaların ülkede kullanılmasının önüne geçilecek ve bu uygulamalara lisans almasına izin verilmeyecekti. Apple bu kural doğrultusunda Apple, App Store üzerinden 2020 yılında 94.000 uygulama kaldırdı. Bu rakam sadece geçen 25.000 adet olarak kayıtlara geçti. Aynı zamanda kaldırılan uygulamaların %80 kadarı indirme sayısı olarak 10 bin indirmenin altında olduğu da biliniyor. 


Apple'ın Titan Projesi: 2024 yılına kadar kendi kendini süren otomobil üretimini Next Level pil teknolojisi ile hedeflediğini söylüyor!Apple'ın Titan Projesi: 2024 yılına kadar kendi kendini süren otomobil üretimini Next Level pil teknolojisi ile hedeflediğini söylüyor!
Apple, Güvenlik Araştırma Cihazı Programı'nı başlattıApple, Güvenlik Araştırma Cihazı Programı'nı başlattı

PAYLAŞ