App Store'da Uygulama İndirmeyi Engelleyen Bir Sorun Oluştu - Haberler - indir.com

App Store'da Uygulama İndirmeyi Engelleyen Bir Sorun Oluştu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-26 13:32:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Apple cihaz kullanıcıları alışık olmadıkları bir uygulama indirme sorunuyla karşılaştı. iOs sisteminin tek uygulama indirme yazılımı olan, App Store'dan uygulama indirmeye çalışan kullanıcılar bir kısır döngü içinde sıkıştı.

Dün günün farklı saat dilimlerinde Apple kullanıcıları, App Store üzerinden uygulama indiremedi. App Store'da oluşan bu hata, Appel'ın Medya Servilerinin Hüküm ve Koşulları'nı yenilemesinden dolayı kaynaklandı. Kullanıcılar uygulama indirmeye çalışırken önce Hüküm ve Koşulları kabul etmeleri gerektiği yönünde bir uyarı çıkıyor. Bunu onaylayan kullanıcılar ise Hüküm ve Koşulları gözden geçirerek onaylayabilmesi için ikinci bir ekrana yönlendiriliyor. App Store üzerinden uygulama indirebilmek için normal şartlarda yeni Hükmü kabul etmek yeterlidir. Onayladıktan sonra Apple sizi, indirmek istediğiniz uygulamanın sayfasına yönlendirir. Ancak dün bu işlem sırası bu şekilde ilerlemedi. Kullanıcılar sürekli olarak Yeni Hüküm ve Koşulları kabul etmesi gerektiği uyarısıyla, Hüküm ve Koşulların Kabulü sayfasında bitmek bilmeyen bir döngü içerisine  girdi. 

Apple, 'AppStoreGames' Adında Twitter Hesabı AçtıApple, 'AppStoreGames' Adında Twitter Hesabı Açtı

Apple Yeni Bir Düzenleme Oluşturdu

Yaşanan bu sorun iOS sisteminin son iki güncellemesi olan, iOS 12.2 ve iOs 12.3 sürümünde meydana geldi. Apple ise kullanıcı şikayetleri üzerine sorunu çözebilmek için, hızlı bir çalışmaya girdi. Apple'ın bu konulardaki hassasiyetini hatırlatmakta fayda var. Yazılım üzerinde herhangi bir sorunla karşılaşıldığında yazılımcılar anında durumu çözmek için gereken desteği sağlıyorlar.

Sorunu yeni güncelleme üzerinden düzenleme yaparak ortadan kaldırttığını belirten Apple yaşanan durum içinde üzgün olduğunu belirtti. Eğer sizde dün bu sorunu yaşayanlar arasındaysanız, App Store'a yeniden giriş yaparak kontrol edin. Sorunun ortadan kalkmış olması gerekli. Uygulama indirirken ya da Apple cihazınızla ilgili farklı bir teknik sorun yaşarsanız, Apple Destek servisi üzerinden ya da Apple Twitter hesabı üzerinden sorunu destek birimine ileterek yazılım departmanına iletilmesini sağlayabilirsiniz. 

App Store'dan İndirilen Tüm Uygulama Sayısını Öğrenme

Ayrıca Apple'ın kullanıcılarına sorunlarla ilgili sunmuş olduğu bir hizmet daha var. Eğer Apple cihazınızın sisteminde bir sorun yaşıyorsanız bu sorunun yazılımdan mı yoksa sizden mi kaynaklı olduğunu da kontrol edebileceğiniz bir internet sitesi mevcut. Apple yazılım biriminin geliştirmiş olduğu bu site, sistemlerinizin çalışma sorununu listeleyerek, çözülen sorunların yanında, sorunun nedenini açıklayan bir URL ekleyerek sizi bilgilendiriyor.


AppStore'da harika bir yenilikAppStore'da harika bir yenilik
AppStore' da ilk hangi uygulamayı indirdiğinizi öğrenmeniz mümkünAppStore' da ilk hangi uygulamayı indirdiğinizi öğrenmeniz mümkün

PAYLAŞ