App Store'da paralı uygulamalar artık denenebilecek - Haberler - indir.com

App Store'da paralı uygulamalar artık denenebilecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-06-08 11:40:15
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Uygulama

Akıllı telefonlardaki uygulama mağazaları, günümüzde kullanıcıların yardımına koşan en önemli araçlardan birisi. Uygulama mağazalarında, her alandan milyonlarca uygulama bulunuyor ve ihtiyacınız olan her ne ise onunla alakalı bir uygulamaya mutlaka erişebiliyorsunuz. Dilerseniz, vakit geçirmek ya da eğlence amaçlı oyunlara da yönelebiliyorsunuz. Fakat milyonlarca uygulama arasından hepsinin iyi olması imkansız oluyor ve bazıları geliştirme noktasında pek sağlam olmuyor. Ücretli ve ücretsiz olarak yayınlanan bu uygulamalarda beğenmediğiniz ücretsiz uygulamayı silebiliyorsunuz. Fakat ücretli bir uygulama yüklediyseniz, paranız size geri iade edilmiyor. App Store, kullanıcılarını bu riski almaktan kurtaracak bir yeniliğini duyurdu.

App Store'dan alacağınız ücretli uygulamayı önce deneyip, beğenirseniz alabiliyorsunuz

Android uygulama mağazası  Google Play ile App Store kıyaslandığında, App Store üzerinde ücretli ve pahalı daha fazla uygulamanın bulunduğu biliniyor. Bu nedenle, App Store kullanıcıları  henüz App Store bu kararı almadan paralı uygulamaları önce deneyip, sonrasında beğendiği takdirde almak istiyordu. Apple kullanıcılarının sesine kulak vermiş olacak ki beklenen bu kararı aldı ve App Store kullanıcılarına duyurdu. Bundan sonra kullanıcılar, platform üzerindeki ücretli uygulamaları deneyerek satın alma işlemine geçecek. Bu deneme işlemi belli bir çerçeve içerisinde yapılacak. Örneğin, satın almak istediğiniz uygulamanın belli bir bölümünü incelemeniz amacıyla deneyebileceksiniz, tamamı açık olmayacak. Böylece kafanızda fikir oluşacak ve paranızı bilmediğiniz bir şeye vermek zorunda kalmayacaksınız. iOS 12 ile birlikte gelen bu yenilikten kullanıcıların memnun kalması bekleniyor.

Kullanıcılara deneme vermek isteyen geliştiriciler için bazı kurallar konulmuş. Deneme süresi uzunluğu, hangi içeriklerin yer alacağı vb kurallar hakkında geliştiricilere bilgi veriliyor. Geliştiriciler için gelen bir başka bir kural ise, kullanıcıların sahip olduğu bir içeriği, tekrar satmak için önerememesi ve artık arayüz sunulamaması. Son olarak, uygulama siparişinizi iOs cihazı üzerinden tamamlamak zorunda olmayacaksınız.





PAYLAŞ