App Store'da dolandırıcılık uygulamalarının sayısı artıyor - Haberler - indir.com

App Store'da dolandırıcılık uygulamalarının sayısı artıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-09 18:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Yazılım ve teknoloji devi Apple’ın sahip olduğu mobil işletim sistemi iOS’ta uygualma mağazası olarak App Store bulunuyor. App Store için ortaya çıkan yeni kötü haberler gündem olmaya devam ediyor. App Store üzerinde yapılan yeni analizlere göre 2020 kapsamında toplam yaklaşık olarak 64 milyar dolardan fazla gelir elde edildiği ifade ediliyor. Söz konusu bu marketin 2019 yılında 50 milyon dolar ile yılı kapattığı belirtilirken, görülen bu artışın oldukça dikkat çekici olduğu gözüküyor. Bu artışın en büyük sebeplerinden birisi olarak ise Covid-19 salgını olduğu gözüküyor. Herkesin evlerde kapalı olduğu 2020 yılında özellikle oyun tarafında büyük bir harcama yapılmış durumda. Ancak bu harcamaların hepsi doğru bir yolla gerçekleşmiyor. Öyle ki App Store’da sahte yorum satın alarak işlevi olmayan uygulamalar da kullanıcılara sunuluyor.

Tam olarak işe yaramayan ve sahte olan bu uygulamalar sahte yorumlar ile işe yarar gibi gösteriliyor ve kullanıcıların indirilmesi sağlanıyor ve bu yanıltmaca yolu ile yıllık milyonlarca dolar para kazanan geliştiriciler bulunuyor.

Signal, App Store'da ilk sıralarda yer aldıSignal, App Store'da ilk sıralarda yer aldı

App Store’daki sahte uygulama sayısı artıyor

İfade edilene göre Apple’ın belli şikayetlerde bu uygulamaları App Store’dan kaldırıyor. Ancak yine de birçok uygulama listelenmeye devam ediyor. Bu sebeple yorumların incelenmesi ve çok iyi yorumların teyit edilmesi gerekiyor. Özellikle aylık abonelik isteyen uygulamaların bu noktada yanıltma ihtimali oldukça yüksek görülüyor. Söz konusu bazı unutulan abonelikler üzerinden, sahte bu uygulamalar çok büyük paralar kazanabiliyorlar. Bu noktada ise gerçekten başarılı uygulama geliştiren geliştiriciler ciddi oranda zararlar görebiliyorlar.

Apple ayrıca uygulama geliştiricileri için geçtiğimiz ay önemli bir hamle yaparak yüzde 30 komisyon kuralını 1 milyon dolardan düşük gelire sahip geliştiriciler için değiştirmiş ve yüzde 15 kesinti seviyesini belirlemişti.  


Telegram, App Store'da olduğu için Apple'a dava açıldıTelegram, App Store'da olduğu için Apple'a dava açıldı
Google App Store'daki uygulamalarının gizlilik güncellemelerini tamamlamadıGoogle App Store'daki uygulamalarının gizlilik güncellemelerini tamamlamadı

PAYLAŞ