App Store'da bir günde milyon dolarlık harcama yapıldı - Haberler - indir.com

App Store'da bir günde milyon dolarlık harcama yapıldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-07 16:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple, yeni bir rapor paylaştı. Paylaşılan bu rapora göre App Store üzerinden yapılan harcamalarla ilgili olan bilgiler açıklandı. Konuyla ilgili olarak açıklanan bilgilere göre Apple, App Store'da tek günde yapılan harcaması ile rekor kırmayı başardı. Yeni yılın ilk gününde App Store üzerinden tamı tamına 540 milyon dolarlık bir harcama yapıldı. 

COVID-19 salgınının tüm dünyaya yayılması ve bu sebeple de karantina süreçlerinin başlaması, herkesin evde vakit geçirmek için çeşitli aktiviteler keşfetmesini sağladı. Kimi kitap okudu, kimi bilgisayar ve konsol oyunlarına sardi, bazı kişiler yazılım işine odaklandı bazıları ise yemek yaparken bazıları da mobil oyun ve uygulamalara yöneldi. Kimsenin sokağa çıkmadığı, yasak olmasa bile dışarı çıkmamaya dikkat edildiği bu günlerde uygulama mağazaları da rekordan rekora koşmaya başladı. 

App Store'da uzun zamandır beklenen gizlilik etiketleri yayımlandıApp Store'da uzun zamandır beklenen gizlilik etiketleri yayımlandı

Ülkemizde de dahil olmak üzere yılbaşında sokağa çıkma yasağı olan birçok yerde kullanıcılar, ücretsiz uygulamaların yanı sıra aynı zamanda ücretli uygulamalarda da şansını denemeye başladı. Akıllı cep telefon kullanan kişiler, özellikle de Apple'ın uygulama mağazası olan App Store'da son dönem içerisinde oldukça fazla miktarda harcama yapıldı. Apple, konuyla ilgili olarak bir rapor paylaştı ve rekor kırdığının bilgisi verildi. 

App Store'da bir günde en yüksek harcama rekoru kırıldı

Başarıdan başarıya koşan Apple, yayınladığı yeni bir bildiride özellikle de Noel ve yeni yılın ilk gününde yapılan harcamaların oldukça fazla olduğunu gözler önüne serdi. Açıklanan bu sayıya göre ise sadece yeni yılın ilk gününde ücretli olan uygulama, oyun veya oyun içi satın alım yapan kişiler, App Store'da 540 milyon dolarlık bir harcama yaptı. Bu, App Store için yepyeni bir rekor geldi. 

Bir diğer açıdan ise, Noel bayramı ve yeni yılın ilk günü arasında yapılan harcamanın miktarı hakkında da bilgi verildi. Konuyla ilgili olarak açıklanan bu yeni verilere göre Noel bayramı ve yeni yılın ilk günü arasında tam 1,8 milyar dolarlık harcama yapıldığı bildirildi. Elde edilen bilgiler doğrultusunda elde edildiği üzere iOS kullanıcılarının evde kaldığı bu süreç, Apple ve onun uygulama mağazası için olan harcamalar konusunda oldukça iyi bir dönem geçiriyor. 

 


App Store'dan binlerce uygulama kaldırılıyorApp Store'dan binlerce uygulama kaldırılıyor
App Store küçük işletmeler için düşük komisyon oranlarını azalttıApp Store küçük işletmeler için düşük komisyon oranlarını azalttı
Gizli parti uygulaması App Store'dan kaldırıldıGizli parti uygulaması App Store'dan kaldırıldı

PAYLAŞ