App Store, yeni yıla girerken rekor kırdı! - Haberler - indir.com

App Store, yeni yıla girerken rekor kırdı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-09 16:20:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji devi Apple, uygulama mağazası olan Apple Store hakkında önemli istatistik açıklamaları gerçekleştirdi. Yayınlanan açıklamalara göre belli dönemler için App Store üzerinden yapılan harcamaların rekor kırdığı raporu dikkat çekti. App Store hakkında genel bazı istatistikler yayınlayan Apple, rekor kırdığı açıklaması ile dikkatleri üzerine topladı diyebiliriz. Apple yeni servisleri ile oldukça başarılı bir yılı geride bırakırken, şimdi ise 2020 yılında bu yüksek başarısını sürdürmeyi hedefliyor. Apple’ın sunduğu bu verilerin Noel ile Yılbaşı gecesi arasında olduğunu belirtelim. Bu kapsamda App Store müşterileri 1.42 milyar dolar harcama gerçekleştirdi. Bu harcama tutarı ise 2008 yılından beri hayatımızda olan App Store için bir rekor anlamına geliyor diyebiliriz.

App Store yeni yıla rekorla girdi

WhatsApp grup mesajlarının otomatik silinmesi özelliğini test ediyorWhatsApp grup mesajlarının otomatik silinmesi özelliğini test ediyor

Açıklanan verilere bakacak olursak, yeni yılın ilk gününde yapılan harcamalarda açıklandı. Bu kapsamda yeni yılın ilk gününde 24 saatlik süre içerisinde tüm dünya genelinde 386 milyon dolar App Store harcaması gerçekleştirildi. Apple ise karşılaşmış olduğu bu tutarı bir rekor olarak ifade ediyor. Rakamların geneli de oldukça yüksek seyirden ilerlerken, geçen yıla göre rakamların oldukça yüksek olduğunu görüyoruz. Bu noktada geçtiğimiz yılın aynı yılbaşı döneminde harcama tutarına göre yeni yılda yüzde 16 ve ilk gün harcamasında ise yüzde 20’lik bir artış olduğu gözüküyor. Apple’ın rekor dediği bu durumda Apple kullanıcılarının her yıl harcama tutarlarının giderek arttığı gözüküyor.

Oldukça başarılı ve rekor dolu bir yılı geride bırakan şirket yeni yıla ise yeni servisleriyle giriş yapmıştı. Servisler tarafında oldukça zengin ve başarılı olan marka Apple TV Plus, Apple Arcade, Apple Card, App Store, Apple Music ve iCloud gibi servislerin gelişimini 2020 için de sürdürmeye devam edecek.Diğer yandan 2020’de orijinal dizi ve film içerikleri ile beraber daha fazla uygulama, oyun ve ödeme olanaklarını kullanıcı deneyimine yönelik artırmayı sürdürecek. Apple’ın yeni seçenek ve inovasyon hamleleri müşteriyi memnun ederken geliştiricileri de beraber çalışmaya devam ettiriyor diyebiliriz. Ayrıca App Store servisinin 2008 yılından beri aktif olduğunu ve şuan için 155 ülkede yer aldığını belirtelim.


WhatsApp Web'de olup WhatsApp’ta olmayan 4 özellikWhatsApp Web'de olup WhatsApp’ta olmayan 4 özellik
Google Play Store ve App Store yılbaşı gelirleri belli olduGoogle Play Store ve App Store yılbaşı gelirleri belli oldu

PAYLAŞ