App Store ve Play Store gelirleri açıklandı - Haberler - indir.com

App Store ve Play Store gelirleri açıklandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-18 16:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Akıllı Telefonlar

Akıllı telefon sektörünün gelişmesiyle uygulama mağazaları da hayatımızda önem kazanmaya başladı. İnsanların birçok anlamda ihtiyaçlarını karşılayan uygulamalar, akıllı telefonların vaz geçilmezleri oldu. Bu da uygulama mağazalarının popülerliğinin günden güne artmasını sağladı. Android işletim sistemine sahip telefonlarda uygulama mağazası olarak Google Play Store kullanılırken, iOS işletim sisteminde yani iPhone ve iPad cihazlarda ise App Store kullanılıyor. Aynı zamanda birbirinin bir yerde rakibi olan bu iki uygulama mağazası, milyonlarca uygulamayı kullanıcılarına sunuyor ve her geçen gün bunların arasına yenileri ekleniyor. Her gün birçok uygulamanın indirildiği App Store ve Play Store'un gelirleri paylaşıldı.

App Store ve Play Store'un gelirleri SensorTower tarafından açıklandı

Bilindiği üzere App Store ve Google Play Store, bünyelerinde barındırdıkları her uygulama için belli bir ücret alıyorlar. Her iki uygulama mağazasının da milyonlarca uygulamaya sahip olduğu düşünüldüğünde de elde ettikleri gelir merak ediliyor. Bu konuyu merak edenler için, SensorTower tarafından App Store ve Google Play Storu'un gelirleri açıklandı. 2018'in ilk yarısını kapsayan sonuçlara göre, iki uygulama mağazasının toplam geliri 34 milyar dolar. Bu anlamda zirvenin sahibi, 22.6 milyar dolar gelirle App Store oluyor. Google Play Store'un geliri ise 11.8 milyar dolar olarak paylaşıldı.

SensorTower tarafından paylaşılan bir diğer bilgi de oyun gelirleri. App Store üzerinden 2018 yılının ilk yarısında elde edilen oyun gelirleri 16.3 milyar dolar, Play Store'da ise 10.3 milyar dolar. Genel büyüme anlamında iki mağaza karşılaştırıldığında, Google yüzde 29.7 büyüme oranıyla App Store'u geçtiği görülüyor. Apple ise 26.8 büyüme oranına sahip. Uygulama indirme verilerinde, Play Store üzerinden indirilen uygulama sayısı 36 milyar. App Store 15 milyar indirme ile bu anlamda Google Play Store'un baya gerisinde kalmış durumda. Bu durumda, App Store'un yalnızca Apple marka cihazlarda kullanılmasının da etkisi olduğu düşünülüyor.





PAYLAŞ