App Store Üzerinden Para İadesi Nasıl Alınır? - Haberler - indir.com

App Store Üzerinden Para İadesi Nasıl Alınır?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-12-16 12:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Soru-Cevap

Otomatik ödeme sistemi ile mobil cihazlar üzerinden uygulama mağazası ile yanlışlıkla yapılan yüklü ödemeler bir dönem gündeme gelmişti. Teknoloji devi Apple ise geçtiğimiz yıllar içerisinde mobil uygulama mağazası olan App Store için para iade sistemini aktifleştirmişti. Kullanıcılar beğenmedikleri yada yanlışlıkla satın aldıkları uygulamaları dilerseler geri iade edebiliyorlar ve para iadesi alabiliyorlar. Özellikle uygulama içi satın alma işlemleri ile küçük çocukların oyunlar üzerinden yüklü ödeme yapması bu sistem ile engellenmiş oldu.

Bizde sizlere bu rehber içeriğimizde App Store'dan para iadesi işlemlerinin nasıl işlediğini ve neler yapmanız gerektiğinden bahsedeceğiz. Yanlışlıkla satın aldığınız veya beğenmediğiniz bir uygulamayı geri iade ettiğinizde para iadesi almak için işte yapmanız gerekenler.

App Store Para İadesi Alma İşlemleri

  • İlk olarak Apple'ın Sorun Bildir sayfasına erişin.
  • Daha sonra gelen Sorun Bildir sayfası üzerinden uygulamayı satın aldığınız Apple kimlik bilgileriniz ile giriş bölümünden giriş yapın.
  • Gerekli bilgiler ile giriş işlemini sağladıktan sonra son 2 aylık dilimde yapmış olduğunuz satın alım işlemlerinizi göreceksiniz. Bu noktada uygulamalar, oyunlar, müzikler ve filmler liste şeklinde sıralanacaktır.
  • Para iadesi alacağınız oyun yada uygulamanın olduğu bölümde yer alan 'Sorun Bildir' seçeneğine tıklayın.
  • Gelecek olan sayfada Sorun Seç kısmından bölüme uygun olarak seçiminizi yapıp işaretleyin.
  • Sorun açıklama bölümüne İngilizce olarak gerekli olan açıklamayı yada iade sebebini belirtin.
  • Son olarak ücreti ödediğiniz kartınıza 10 gün içerisinde uygulama rakamı iade edilecektir. İade işlemi sonrasında uygulama güncellemelerini yükleyemeyeceksiniz.




PAYLAŞ