App Store sunucuları neden çöktü? - Haberler - indir.com

App Store sunucuları neden çöktü?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-31 21:20:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Teknoloji

iPhone’ların dün yavaş çalışması dikkat çekince, sebebinin kullanım yoğunluğuna bağlı olduğu anlaşıldı.

Apple ürünleri, dünya genelince milyonlarca insan tarafından kullanılıyor. Aynı zamanda birçok kişi birbirine Apple ürünlerini hediye ediyor ve ürün sayısı arttıkça Apple üzerine binen yük de artıyor. Kullanıcı sayısı ne kadar çok olursa, sistem de bir o kadar yavaşlıyor.

Bilindiği itibariyle 25 Aralıkla birlikte, yurt dışı için Noel Günü’ne de girilmiş oldu. Bu nedenle Avrupa ülkelerinde ve Noel’i kutlayan diğer ülkelerde, insanlar birbirlerine Noel hediyesi vermeye başladılar. Geçen yıl Forbes dergisi raporlarında, insanların birbirine Noel’de en çok iPhone hediye ettiği görülmüştü. iPhone’u takip eden isimler Samsung ve Huawei olmuştu. Bu yıl ise iPhone satışlarında fiyat politikasından ötürü ciddi bir düşüş oldu. Son haftalarda ise Apple serverlarında yoğunluk olması dikkatlerden kaçmadı. Bunun nedeni olarak insanların birbirine Apple ürünlerini alıp hediye etmesi ve kullanım oranının artması gösterildi.

Üç kameraya sahip Nokia modeli görüntülendi

App Store, yoğunluk nedeniyle çöktü

Son birkaç gündür iPhone kullanıcıları, özellikle yeni iPhone alanlar, iPhone’larını aktif edememekten yakınıyor. Bazı kullanıcılar problemlerini forumlar üzerinden de paylaştı ve böylece sorunun genel olduğu anlaşıldı. App Store’un da kullanıcılar tarafından yine yoğunluk nedeni ile çöktüğü söyleniyor. Sorunun Apple tarafından çözülmesi bekleniyor. Kullanıcıların birçoğu aldığı hediye kartlarını kullanmak isteyince, serverlardaki yoğunluk App Store’un çökmesine neden oldu.

Bununla beraber iPhone kullanıcılarının dikkat etmesi gereken başka bir sorun  iOS 12.1.2 sürümü ile ilgili. Kullanıcılara, bu sürüme henüz geçmemeleri öneriliyor. Çünkü  iOS 12.1.2 sürümü, mobil veri konusunda bazı hatalara sebebiyet veriyor.





PAYLAŞ