App Store Satışları 2013'de 10 Milyar Dolar'a Ulaştı - Haberler - indir.com

App Store Satışları 2013'de 10 Milyar Dolar'a Ulaştı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz Aralık ayının sonlarında 2013 yılının en popüler uygulamalarını paylaşan Apple, bugün yayınladığı basın bildirisi ile 'App Store satışlarının 2013 yılında 10 milyar dolar'a ulaştığını duyurdu.

Geçen yıllara göre rekor bir satış rakamına ulaşan Apple bu gelir ile birlikte mobil yazılım geliştiricilerin kazandığı gelirlere de dikkat çekmektedir. 2013 yılının bir kez daha mobil odağı olduğunu anladığımız açıklamada yazılım geliştiricilerinin geçmişten günümüze kadar olan zaman diliminde elde ettikleri gelirinde 15 milyar dolar olduğu belirtilmiş. Yayınlanan basın bildirisinde Aralık ayında 1 milyar dolar satış rakamını yakalayan App Store ile ilgili Apple'ın Internet Yazılım ve Servislerinden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Eddy Cue, 10 milyar dolarlık 2013 yılı gelirinin 2014 yılı sonunda daha da artacağını tahmin ettiklerini belirtiyor.

Ayrıca yayınlanan basın bildirisinde 2013'ün en başarılı uygulamaları olarak Candy Crush Saga, Minecraft, QuizUp ve Clumsy Ninja olarak belirtilmesinin yanı sıra gelecek vaat eden yazılım geliştiricileri ise ülkeleri ile birlikte yayınlanmış. Bunlar; Doulingo (ABD), Simogo (İsveç), Frogmind (Birleşik Krallık), Plain Vanilla Corp (İzlanda), Atypical Games (Romanya), Lemonista (Çin), BASE (Japonya) ve Savage Interaktive (Avustralya).





PAYLAŞ