App Store En Büyük Düşüşünü Bu Yıl Yaşadı - Haberler - indir.com

App Store En Büyük Düşüşünü Bu Yıl Yaşadı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-04-05 11:02:00
Editör : Esat Karaman
Kategori : Teknoloji

App Store, iOS'dakı mobil uygulamalar için Apple tarafından yönetilen online bir mağazadır. İlk defa 10 Temmuz 2008 yılında iPhone 3G'de kullanılmıştır.

Apple, iOS 11 güncellemesi ile 32 Bit uygulamaların yüklenmesini engellemişti. Geliştiriciler ise bu yüzden uygulamalarını App Store'dan çekmişti. Bunun üzerine birde iPhone X ve daha güncel iPhone modellerine native bir şekilde destek verme şartı gelmişti. Bu sebeplerden dolayı mağaza büyük düşüşler yaşadı birçok ünlü yapımcı uygulamalarını geri çekti. Yaşanan bu düşüşte tabikide iOS 11 ile 32 Bit uygulamalara olan desteğin sonlandırılmasının büyük yeri var. Ancak sadece bununla kalmıyor Apple mağaza güvenliğini kullanıcılar için arttırmıştı ve geliştirilen uygulamaları çok daha dikkatli bir şekilde taradıktan sonra mağazada yayınlama politikası izlemişti. Bu adım'da spam veya klon uygulamaların engellenmesini sağladı.

Önceki dönemlere göre %29'luk bir düşüş yaşayan App Store'a, 2017 yılında sadece 755.000 adet yeni uygulama eklendi.Ancak Apple'ın kalite ve güvenliğe verdiği , Google Play Store'un gelişmesini hızlandırdı. 





PAYLAŞ