App Store bir anda bazı uygulamaları kaldırdı, peki neden? - Haberler - indir.com

App Store bir anda bazı uygulamaları kaldırdı, peki neden?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-04 12:15:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Apple'ın dev uygulama mağazası olan App Store, herhangi bir açıklama yapmadan sessiz ve sedasız bir şekilde temizlik yaptı. App Store yüzlerce uygulamayı apar topar bir şekilde kaldırdı. 

Son birkaç gün içerisinde Çin Halk Cumhuriyeti'ndeki Apple'ın uygulama mağazası App Store'dan 718 uygulaması Apple tarafından kaldırıldı. Apple izinsiz bir şekilde gerçekleşen güncellemelerin, bu uygulamaları teknoloji tarihinin tozlu raflara kaldırıldığı gözlemlenmiş oluyor. 2017 yılının başlarında uygulama geliştiricilerini uyaran Apple, iOS uygulamalarını kendi izni olmadan herhangi bir sebeple güncellememeleri konusunda uyarmıştı. 

App Store'da bulunan en iyi 5 ücretsiz oyunApp Store'da bulunan en iyi 5 ücretsiz oyun

Apple ağustos ayında gene yüzlerce kumar uygulamasını uygulama mağazasından kaldırdı

Yüzlerce uygulamayı bünyesinden çıkaran Apple, bu uygulamalar arasında Sogo'nun arama motoru ve haritalar, çevrimiçi perakendeci Pinduodo ve araç paylaşım hizmeti Togo Car'ıda bulunduruyor. Yapılan bu çalışma aslında Apple tarafından ilk defa yapılmıyor. Apple ağustos ayında gene aynı şekilde sessiz sedasız yüzlerce kumar uygulamalarını uygulama mağazasından apor topar bir şekilde kaldırma kararı almıştı. Bu anlamda oldukça hassas olan Apple, kendisine sorulmadan yapılan güncellemelere her zaman kızmıştır. Bu anlamda da uygulama geliştiricilerini hep uyarmıştır.

Apple'ın yaptığı doğru mu?

Şöyle bir genel bakış ile bakıldığı zaman Çin pazaro App Store'un gelirlerinin %40'ını oluşturuyor. Fakat Macquarie Research'teki analistlere göre yapılan açıklama ise Apple'ın sektör üzerindeki kontrolü sürdürmesi ölüm kalım meselesi anlamına geldiğini ifade ediyorlar. Bakalım Apple konuyla alakalı bir açıklama yapacak mı? Hep birlikte ilerleyen zaman içerisinde göreceğiz. 

 


GetContact App Store'dan kaldırıldı!GetContact App Store'dan kaldırıldı!
App Store AR Uygulama Rekoru KırdıApp Store AR Uygulama Rekoru Kırdı
App Store En Büyük Düşüşünü Bu Yıl YaşadıApp Store En Büyük Düşüşünü Bu Yıl Yaşadı

PAYLAŞ