App Store AR Uygulama Rekoru Kırdı - Haberler - indir.com

App Store AR Uygulama Rekoru Kırdı

Tahmini Okuma Süresi : 0 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-04-04 12:10:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Apple'ın uygulama mağazası olan App Store cephesinden yeni bir rekor haberi daha geldi. Apple AR konusunda yüksek bir başarı yakalayarak bu noktada toplamda 13 milyon AR uygulamasının App Store üzerinden indirildiği açıklandı. iOS 11 ile beraber gelen ARKit teknolojisi sayesinde iPad ve iPhone cihazlarında AR uygulamaları kullanılmaya başlanmıştı. ARKit ile geliştirilen uygulamalar ise birçok işe yarıyor ve oyun tarafında ise eğlenceli dakikalar sunuyordu.

Diğer yandan VR'dan daha kaliteli içerikler sunan bu uygulamalar mobil platformlarda aksesuarsız bir şekilde kullanılabiliyordu. Açıklanan verilere göre AR uygulama ve oyunların App Store'da yüksek bir rakama eriştiği ifade edilti. Bu noktada bu zamana kadar App Store üzerinden toplamda 13 Milyon AR desteğine sahip oyun ve uygulama indirildiği açıklanıyor.

Bu büyük rakam arasından ücretsiz kategorisinde yer alan AR Dragon oyunu ve ücretli kategorisinde ise CamtoPlay Pro uygulaması zirvedeki yerini koruyor. İndirilme oranlarında ise %47 oyunlar, %14 araçlar, %12 eğlence, %11 yaşam ve %6 ile fotoğrafçılık bulunuyor.





PAYLAŞ