App Store 10 yaşında! Mutlu Yıllar! - Haberler - indir.com

App Store 10 yaşında! Mutlu Yıllar!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-06 11:35:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Akıllı telefonlarla birlikte hayatımıza giren uygulama mağazaları, günümüzde büyük önem taşıyor. Uygulama mağazalarına ve geliştirilen uygulamalara olan gösterilen ilgi, App Store ve Google Play Store'un zaman içerisinde kendisini daha da geliştirmesini ve içlerindeki uygulama sayısını ve alanını genişletmesini sağladı. Bilindiği üzere Android işletim sistemli telefonlarda Google Play Store kullanılırken, Apple iPhone'larda kullanıcılarına App Store'u sunuyor. Yalnızca iPhone kullanıcılarının faydalandığı App Store uygulama mağazası, 10. yılını kutlamaya hazırlanıyor. App Store'un iPhone kullanıcıları hayatında aktif oluşunun üzerinden tam 10 yıl geçti. Buna özel olarak bir kutlama mesajı yayınlandı ve 10 Temmuz tarihinde yaş gününün kutlanacağı söylendi.

App Store 10 yıl içerisinde ne kadar gelişti?

App Store, ortaya 10 yıl önce ilk çıktığında mağaza içerisinde yalnızca 500 uygulama yer alıyordu. eBay, Tap Tap Revenge ve The New York Times gibi uygulamalar bunlardan bazıları ve mağazanın ilk geliştiricileri de Natalia Luckynova ve Keith Shepberd'di. Bu geliştiriciler, App Store'un hayatlarını değiştirdiğini dile getiriyorlar. Bu geçen 10 yılda App Store  büyük bir gelişim kaydetti. Bu gelişime göz atarsak;

App Store artık geliştiricilerin büyük kitlelere erişmesinde önemli bir rol oynuyor. Nintendo, geliştirdiği oyunların App Store üzerinden yeni bir kitleye daha ulaştığının altını çiziyor.

Mobil oyunun günümüzde rövaşta olduğu bu dönemde, App Store üzerinde şu an için 3 bini aşkın AR oyunu ve bunun yanında AR uygulaması bulunuyor.

Zaman içerisinde kendisini yenileyen App Store, parayla satın alınan uygulamaların, kullanıcılar tarafından belli bir ölçütte denenmesine müsaade ediyor.

2011 yılında çıkarılan uygulama aboneliklerine bakıldığında, günümüzde 28 bin uygulamada abonelik sistemi olduğu görülüyor

iPad'ler için 2010 yılında birçok uygulama büyük ekran için optimize edildi ve günümüzde büyük ekrana optimize edilen uygulama sayısı 1.3 milyona ulaştı.

En çok indirilen 10 uygulama (Temmuz 2010 - Mayıs 2018):

Facebook

Facebook Messenger

YouTube

Instagram

WhatsApp Messenger

Google Maps

Snapchat

Skype

WeChat

QQ

Kullanıcıların en çok para harcadığı en iyi 5 oyun (Temmuz 2010 - Mayıs 2018):

Clash of Clans

Candy Crush Saga

Monster Strike

Puzzle & Dragons

Arena of Valor

Kullanıcıların en çok para harcadığı en iyi 5 uygulama (Temmuz 2010 - Mayıs 2018):

Netflix

Spotify

Pandora Music

Tencent Video

Tinder





PAYLAŞ