Apex Legends sunucuları etkinlik nedeniyle çöktü - Haberler - indir.com

Apex Legends sunucuları etkinlik nedeniyle çöktü

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-20 12:01:03
Editör : Görkem Günay
Kategori : Sosyal Medya

Respawn Entertainmen, Apex Legens'ın yeni etkinliği The First Piece'i geçtiğimiz salı günü duyurmuştu. Yeni sezon boyunca sürecek olan görevleri başlatacak olan bu etkinliğe şu an sunucuların çökmesi nedeniyle erişilemiyor. 

Respawn Entertainment, Apex Legends için geçtiğimiz günlerde duyurduğu, 5. sezonu başlatacak olan yeni etkinlikle ilgili problemler yaşıyor. "The First Piece" olarak adlandırılan bu yeni etkinlik, sezon boyunca sürecek ve güncellenecek bir göreve de ev sahipliği yapacak. Normalde oyuncular, bu yeni etkinliğin ismini seçerek girdikleri özel eşleştirme ekranı ile etkinliğe erişim sağlayabilecekti fakat oyuncular ne zaman yeni bir oyun kurup "Görevi Başlat" butonuna tıklasa oyun ekrandan gitmeyen bir "Eşleştiriliyor' ibaresi çıkarıyor ve ardından "Sunucu yeniden başlatılıyor" yazısı ekrana geliyor.

Playstation 4 satışları 110 milyonu geçtiPlaystation 4 satışları 110 milyonu geçti

Söz konusu bu hatayı bütün oyuncuların alıp almadığı ise henüz bilinmiyor. Fakat Apex Legends'ın Reddit başlığı oyuncuların şikayetleri ile dolup taşıyor. Neyse ki geliştirici firma Respawn Entertainment, bu sunucu hatalarının farkında. Etkinliğin yayınlanmasının ardından 1 saat sonra problemin farkına vardıklarını dile getiren Repawn Entertainment, olası çözümlerin üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Respawn Entertainment'tan açıklama geldi

Heads up, Legends: We are aware of and investigating connectivity issues impacting Apex across all platforms. We will continue to update you here as we have more information. — Apex Legends (@PlayApex) May 19, 2020

 Sorunun bilincinde olan ve çözüm arayışlarını sürdüren Respawn Entertainment, durumu özetleyen bir yazı yayımladı. Yazıda şu ifadelere yer verildi. 

Efsanelerin Dikkatine: Apex'i tüm platformlarda etkileyen bağlantı sorunlarının farkındayız ve bu sorunun kaynağını araştırıyoruz. Daha fazla bilgi edindikçe sizi buradan bilgilendireceğiz.

Yapılan açıklamaya göre de henüz sorunun çözüleceği tarihe dair bir zaman dilimi belirtilmemiş.

 Neyse ki oyuncular, bir sonraki etkinlik görevi açılmadan önce ilk görevi tamamlamak için hâlâ uzun bir zamana sahip. Apex Legends'a gelen 'The Broken Ghost' görev serisinden her hafta bir görev yayınlayacak ve görevler bütün sezon boyunca devam edecek. İlk görev, '5 Hazine Paketi'ni toplamış olan bütün oyunculara açık durumda fakat sorunun ne zaman çözüleceği kesin olmadığı için oyuncuların bu göreve ne zaman erişebileceği de belli değil. Serinin bir sonraki göreviyse 26 Mayıs tarihinde oyunculara ulaşacak.


İlgili uygulamalar
PlayStation 5 grafikleri nasıl olacak?PlayStation 5 grafikleri nasıl olacak?

PAYLAŞ