Apex Legends Steam'de anlık oyuncu sayısı rekoru kırmayı başardı - Haberler - indir.com

Apex Legends Steam'de anlık oyuncu sayısı rekoru kırmayı başardı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-02 23:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Oyun

Popüler battle royale yapımlarından olan Apex Legends, Steam’de eş zamanlı oyuncu rekorunu kırmayı başardı. Şubat ayı ile beraber 8.sezonunu başlatan oyun bu sezon sağladığı yenilikler ile beraber Apex Legends hayranlarının bir hayli dikkatini çekmiş gibi duruyor. Oyun diğer yandan Twitch’teki izlenme sayısının rekorunu da tazeledi. EA tarafından 2019 yılında piyasaya giriş yapan Apex Legends, şu sıralarda tarihinin en iyi dönemlerini geçiriyor. Oyuncuların sekizinci sezonda olduğu olduğu oyun yenilikler ile beraber şubat ayında oldukça fazla ilgi gördü. SteamDB’de yer alan verilere göre ise Electronic Arts’ın hayatta kalma temalı bu oyunu Steam’de eş zamanlı oyuncu rekoru kırmayı başardı.

Verilere göre Apex Legends, Şubat ayında 198 bin 235 eş zamanlı oyuncuya ulaştı. Bu sayı ise Ocak ayından 70 bin kadar fazla olarak gerçekleşti. Diğer yandan Apex Legends, Twitch’de de büyük bir ilgi görmeye devam ediyor. Bugün zirve gören oyun, Twitch’de 137 bin izleyici tarafından seyredildi.

Apex Legends’a Apex Legends’a "Old Ways" etkinliğinin tanıtım videosu yayınlandı

Apex Legends, oyuncu sayısı rekoru kırdı

Electronic Arts, oyunun sekizinci sezonu ile 100’den fazla eşyayı kullanıma sundu. Diğer yandan yeni bir silah, yeni karakter ve Nintendo Switch ile çapraz platform desteği oyuna gelen yeniliklerden oldu. Bu ilginin kalıcı mı olduğu ise zamanla belli olacak. Hayatta kalma oyunları piyasada 2015 yılında H1Z1 ile popüler olmaya başlamış ve 2016’daki PUBG ile yükselişe geçmişti. Bu popülariteye uyan oyun üreticileri ise bu yapıya sahip birçok oyunu piyasaya sundular.

Bunlardan birisi de EA tarafından Apex Legends oyunu oldu. Ücretsiz olması ile dikkatleri çeken oyun son güncelleme ile büyümesini sürdürdü ve Steam tarafında ise rekor kırmayı başardı. Bakalım oyun bu istatistiklerini her platformda sürdürebilecek mi göreceğiz.


Apex Legends sunucuları etkinlik nedeniyle çöktüApex Legends sunucuları etkinlik nedeniyle çöktü
EA Games'ten Apex Legends hakkında önemli açıklamalarEA Games'ten Apex Legends hakkında önemli açıklamalar

PAYLAŞ