Apex Legends hilecileri birbiriyle eşleştiriyor - Haberler - indir.com

Apex Legends hilecileri birbiriyle eşleştiriyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-16 11:47:00
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Oyun

Kısa süre içerisinde büyük kitleleri etkisi altına almayı başaran Apex Legends oyunu her geçen gün daha da farklı özellikler ile gelişmeye devam ediyor. Gerek dans eden oyun karakterleri gerek gelişmiş düzeyde özelliklere sahip olan arena özellikleri sayesinde oyuncuların beğenisini kazanan Apex Legends dünyasında her an yeni bir serüven ile karşılaşmak mümkündür. Apex Legends oyun dünyasında hile ve spam ile hareket eden hesapların önüne geçmek adına sık sık farklı yöntemler deneyen oyunun geliştirici şirketi Respawn bu sefer de farklı bir yöntem ile karşımıza çıkıyor. Şöyle ki hileye başvuran hesaplar arena içerisinde birbiri ile eşleşerek arena içerisinde birbirleri ile yarışacaklar. 

Oyunculara sunulduğu dönemlerde hızla yükselen Apex Legends oyunu şu günlerde ivme kaybediyor. Geliştirici şirket, oyunda hile yapan oyuncular ile mücadele etmek adına sıkı yöntemler üzerinde çalışıyor. Ne kadar çalışmalar ile yoluna devam etse de hile yapan hesapların önüne geçilemedi. Buna rağmen farklı yöntemler denemeye devam eden Respawn şirketi bu sefer çok daha farklı bir yöntem deniyor. Şöyle ki hile ve spam yapan oyuncular arena içerisinde birbiri ile eşleşerek karşılıklı mücadele edecekler. 

Apex Legends Hilecilere Savaş AçtıApex Legends Hilecilere Savaş Açtı

Apex Legends, hile ve spamın önüne geçmeye çalışıyor

Şu günlerde ivme kaybediyor olsa da hatırı sayılır oranda oyuncu sayısına sahip olan Apex Legends oyununda hileye başvuran ve spam yapan oyuncuların önüne geçilmek üzere farklı yöntemler deneniyor. Normal şartlarda Repawn şirketi tarafından geliştirilen tespit algoritmaları arena içerisinde hile yolu ile rakiplerini ortadan kaldıran ve oyunun mevcut dengesini bozan oyuncuları tespit eden hesapları engelliyordu. Bunun yanı sıra aynı zamanda yapay zeka ile algoritma sistemlerini geliştiren ekip birden fazla hesap açarak yasaklardan kurtularak hareket etmeye odaklanan hesapları kolaylıkla tespit ediyordu. Daha sonrasında ise bu oyuncuları da oyun dışı bırakıyordu. 

Hızlı tespit yöntemlerini kullanarak bugüne kadar 770 bin civarında hesabının oyun içerisinde engellendiği belirtildi. Bunun yanı sıra aynı zamanda spam yapmaktan sabıkalı olan kullanıcılar açmış oldukları yeni hesapları da oyuna girmesine izin vermeden engelliyordu. Şu an için yeni denetsel yöntemler de ise sistem, hile yolu ile oyunda yer edinmeye çalışan oyunları tespit ederek sırayla oyuna dahil oldukları maçlarda sadece birbiri ile eşleştirerek hile yapanları aynı oyunda topluyor. Yani şöyle ki, hile konusunda sabıkalı olan oyuncular katıldıkları oyun eşleştirmelerinde sadece hile yapmaktan sabıkaya sahip olan hileciler ile eşleşerek onlarla savaşacaklar. Böylelikle oyunlarda eşitlik sağlanmış olacak. 

Bu yöntem sayesinde arena içerisinde hileden uzak duran oyuncuların, hilecilerin hamleleri karşısında zayıf olmayı ve bununla beraber mağdur olmayı da engelliyor. Söz konusu sistem her oyuncunun eşit bir şekilde hareket etmesini sağlayacak. Hileye başvurmayan oyuncular bir arada oynarken hileye başvuran oyuncular da sadece birbiri ile karşılaşacak ve mücadele edecekler. Son derece sıra dışı bir yöntem olarak görülüyor fakat hile yapan oyuncuların hile yapan oyuncular ile eşleştirilecek olması onları caydırıcı olabilir. 

 


İlgili uygulamalar
Apex Legends'in Mobil Versiyonu GeliyorApex Legends'in Mobil Versiyonu Geliyor
Apex Legends 2.Sezon Efsane Geliyor!Apex Legends 2.Sezon Efsane Geliyor!
Apex Legends Haritası 2.Sezonda DeğişiyorApex Legends Haritası 2.Sezonda Değişiyor

PAYLAŞ