AnTuTu uygulamaları Google Play mağazasından kaldırıldı - Haberler - indir.com

AnTuTu uygulamaları Google Play mağazasından kaldırıldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-09 10:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Akıllı telefonları donanım özellikleri ve performanslarına göre karşılaştıran ve bunları puanlar ile sıralayan popüler platform AnTuTu Benchmark Google Play Store’dan kaldırıldı. Android uygulama mağazasında uzun süredir yer alan bu performans test uygulaması AnTuTu kaldırıldı. Konu hakkında ise henüz resmi taraflardan net bir açıklama gelmiş değil. Android kullanıcılarının yakından tanıdığı popüler karşılaştırma uygulaması olan AnTuTu, Android telefon ve tablet cihaz sahiplerine modellerinin performansları hakkında bilgi veriyor ve kolay bir şekilde diğer cihazlar ile karşılaştırmaya imkan tanıyor. Çin merkezli uygulama dünya genelinde oldukça popüler olarak kullanılırken, yaşanan gelişme ile beraber Google Play Store’dan kaldırılmış oldu.

AnTuTu Benchmark, Google Play Store’dan kaldırıldı

Xiaomi Mi 10 Pro AnTuTu’da yeni bir rekor kırdıXiaomi Mi 10 Pro AnTuTu’da yeni bir rekor kırdı

Bugün akşam saatleri ile beraber fark edilen bu duruma göre üç farklı AnTuTu uygulaması Google Play Store mağazasında yer almıyor. Gelen ilk düşüncelere göre ise muhtemel olarak AnTuTu uygulamaları Cheetah Mobile’ın çalışmalarındaki baskılardan ötürü Google Play Store’dan kaldırıldı. AnTuTu’nun mağazadan kaldırılmasına yönelik etkilenen üç uygulaması bulunuyor. Bunlar AnTuTu 3DBench, AITuTu Benchmark ve AnTuTu Benchmark uygulamaları olarak karşımıza çıkıyor.

AppBrain’e göre yapay zeka kıyaslama uygulaması için son güncelleme 13 Şubat tarihinde gerçekleşmişti ve normal uygulama ise 7 Şubat’ta bir güncelleme almıştı. AnTuTu uygulamasının 22 Şubat’a kadar Google Play Store’da yer aldığı kesin olarak bilinirken, kaldırmanın tam olarak ne zaman gerçekleştiği bilinmiyor.

AnTuTu ne işe yarar?

Android akıllı telefonlar çokça çeşide ve özelliklere sahip olduğu için bu özelliklerin kıyaslandığı ve puanlar verilerek performans sıralaması yapan uygulama AnTuTu olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle telefonlarda yer alan RAM, işlemci ve UX gibi temel donanım ve yazılım performanslar bu uygulama ile kolay bir şekilde karşılaşıyor ve en performanslı model belli olmuş oluyor. Oldukça basit bir kullanıma sahip olan bu uygulamayı indirip açtıktan sonra testi başlatıyorsunuz ve cihaz otomatik olarak performans testine girmiş oluyor.

Uygulamanın mağazadan neden kaldırıldığına dair şuan için bir açıklama yapılmış değil. Ancak Google ve uygulama geliştiricisi olan Cheetah Mobile arasında yaşanan bir problemden olduğu ifade ediliyor. Kısa süre içerisinde sorunun çözülmesi bekleniyor.


Yeni oyuncu telefonu Black Shark 3, AnTuTu testinde rekor kırdı!Yeni oyuncu telefonu Black Shark 3, AnTuTu testinde rekor kırdı!
Nubia Red Magic 5G, AnTuTu rekoru kırdı!Nubia Red Magic 5G, AnTuTu rekoru kırdı!

PAYLAŞ