AnTuTu Realme'yi hile yapmakla suçluyor - Haberler - indir.com

AnTuTu Realme'yi hile yapmakla suçluyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-17 14:20:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Çin kaynaklı performans test servisi olan AnTuTu, Realme şirketi ile alakalı hile konusunda karşı karşıya geldi. Şirket tarafından kısa süre önce duyurulan GT adlı model sebebiyle yaşanan bu gerginlikte, Realme’nin bu akıllı telefon modelinin AnTuTu’da yüksek puan alması için hile yaptığı belirtiliyor. Realme şirketi ise söz konusu bu iddiaları reddediyor. Akıllı telefon pazarındaki önemli konulardan birisi de performans seviyeleri oluyor. Telefonların performansları ise AnTuTu ve Geekbench gibi platformlar aracılığı ile test ediliyor. Kullanıcılar ise bu performans sonuçlarına göre karar verebiliyorlar. Şimdi ise AnTuTu, Çinli telefon şirketi Realme ile karşı karşıya gelmiş durumda. Bunun sebebi olarak ise yeni GT modeli olarak belirtiliyor.

Realme GT modeli geçtiğimiz günlerde duyurulan amiral gemisi modellerden bir tanesi olarak piyasaya giriş yaptı. Bu model AnTuTu puan testlerinde 750 bin puan almayı başarmış ve piyasanın en güçlülerinden oldu diyebiliriz. Ancak AnTuTu cephesinden yapılan bazı açıklamalara göre Realme’nin hile yaptığı ve GT’nin ise o kadar güçlü bir cihaz olmadığı iddia ediliyor. Realme cephesi ise bu açıklamaların asılsız olduğu belirtiliyor.

Realme C25 Geekbench’de görüntülendiRealme C25 Geekbench’de görüntülendi

AnTuTu’ya göre Realme hile yaptı

AnTuTu tarafından belirtilene göre Realme, GT’yi hile ve özel teknikler ile daha güçlü gibi gösteriyor. Bu durumu kanıtları ile gösteren yetkililer, GT’nin JPG kod çözme noktasında çok iyi göründüğünü ancak bunun için mühendislerin iş parçacığı geciktirme taktikleri uyguladığı belirtiliyor. Diğer yandan testlerin görüntü işleme esnasında kullanılan test görselinin GT’nin yazılımı ile değiştirilmiş olması ve görüntünün kalitede işlenmemiş olduğu belirtiliyor. AnTuTu yetkilileri bu noktada Realme GT’nin yazılımı ile yapılan bu işlemde referans görselinin mozaik bloklar haline getirilerek görüntü işleme hızının artırıldığı ve yüksek puan elde edildiği belirtiliyor.

Realme şirketi ise yapılan bu açıklamaları reddediyor. Android Authority editörlerine erişen Realme ekibi, sonuçların tamamı ile doğru olduğunu savunmuşlar. Çin sosyal medya platformu Weibo’da Realme CEO’su tarafından AnTuTu puanının tamamen gerçek verilere dayandığı ifade ediliyor. AnTuTu y etkilileri ise bu alanda daha sıkı önlemler alacaklarını ve Realme şirketinin ise kalıcı bir yasaklama ile karşı karşıya kalabileceklerini belirtiyorlar.


Realme GT Neo TENAA'da listelendiRealme GT Neo TENAA'da listelendi

PAYLAŞ