AnTuTu puanlarına göre Mart ayının en iyi akıllı telefonları - Haberler - indir.com

AnTuTu puanlarına göre Mart ayının en iyi akıllı telefonları

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-11 17:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Akıllı cep telefonları karşılaştırma platformu olan AnTuTu, Mart 2020 yılının en iyi performansını gösteren Android akıllı cep telefonlarını açıkladı. Mart ayı içerisinde ilk 10 sıraya Snapdragon 865 işlemci sistemine sahip olan akıllı cep telefonlar aldı. Şöyle ki telefon karşılaştırma platformu AnTuTu, Mart ayı içerisinde en iyi performans gösteren 10 amiral gemisi telefon bilgisini paylaştı. Sıralama 1 Mart'tan itibaren 31 Mart tarihleri arasında AnTuTu Benchmark V8'deki en yüksek puan ortalamalı telefonların yer aldığı gösterildi. Akıllı cep telefonların yer aldığı listedeki skorlar, 1000'den fazla akıllı cihazdan alınan puanların ortalamasıyla hesaplanıyor. 

AnTuTu platformunun Mart ayı için hazırlanan listesindeki en iyi 10 akıllı telefonun tamamı yeni Snapdragon 865 işlemci sistemi tarafından destekleniyor. Geride bıraktığımız ayın ilk haftasında tanıtımı gerçekleşen OPPO Find X2 Pro, son derece etkileyici bir performans sergileyerek 606.389 puanla en üst sıraya yerleşti. Söz konusu bu akıllı cep telefonunda SD 865'in yanı sıra 12 GB LPDDR5 RAM ve 256 GB UFS 3.0 flash depolamadan oluşan güçlü bir donanım yapılandırması bulunuyor.

Oppo Find X2 Pro AnTuTu testinde zirvede!Oppo Find X2 Pro AnTuTu testinde zirvede!

AnTuTu karşılaştırmasında yer alan Mart ayının en iyi akıllı telefonları

Mart ayının ilk haftasında tanıtılan OPPO Find X2 Pro'nun ardından listenin ikinci sırasını Xiaomi'nin amiral gemisi Mi 10 Pro aldı. Xiaomi Mi 10 Pro, SD 865 ile birlikte 12 GB RAM LPDDR5 RAM ve 512 GB flash depolamadan oluşan üst düzey özellikler sunuyor. Listenin üçüncü sırasında ise Oppo Find X2 yer alıyor.

Ekran yenileme hızları farkı belirledi

Çinli akıllı cihaz üreticisi Xiaomi tarafından üretilen Xiaomi Mi 10 Pro, söz konusu akıllı cihazın ekran yenileme hızından etkilenen UX performansı nedeniyle OPPO Find X2 Pro'nun gerisinde yer aldı. Find X2 Pro, 120 Hz olan ekran yenileme hızına sahipken, Mi 10 Pro, 90 Hz'lik bir yenileme oranı ile beraber kullanıcılara sunuluyor. Bu, Mi 10 Pro'nun yüksek kapasiteli bellek yapılandırmasına rağmen Find X2 Pro'dan daha düşük bir puan almasının ana nedenlerinden biri.

AnTuTu'nun hazırlamış olduğu listenin ilk üç telefonu, Redmi K30 Pro, iQOO 3, Black Shark 3 Pro, Realme X50 Pro 5G, Vivo NEX 3S 5G, Xiaomi Mi 10 ve Black Shark 3 izliyor. Bununla beraber diğer yandan ise Nubia Red Magic 5G'nin bu liste içerisinde bulunuyor olması da dikkatleri üzerine topluyor. AnTuTu platformuna göre şirket, cihazın bellek testleri aşamasında bazı anormallikler olduğunu keşfetti ve adil bi karşılaştırma olması için cihazı bu ay ki sıralamanın içine koymadı. 

 



PAYLAŞ