Antivirüs Yazılımı Avast rakibi AVG'yi satın almak için anlaştı - Haberler - indir.com

Antivirüs Yazılımı Avast rakibi AVG'yi satın almak için anlaştı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-07-16 11:22:34
Editör : Caner Küçükbinar
Kategori : Donanım

Tüm dünya tarafından kullanılan önemli antivirüs programlarının başında gelen Avast, kendisi kadar önemli olan ve hemen hemen aynı değerde olan AVG'yi satın alarak anlaşmaya vardırlar. Avast bu satın alma eylemini, hacmini büyütmek olarak nitelendirdi. Çek Cumhuriyeti'nde kurulan her iki firma bundan sonra çalışmalarını birlikte yürütecekler.

AVG Kimdir?

Siber güvenlik firması olan AVG Çek Cumhuriyetinde kurulmuştur. Marka her türlü virüse karşı geliştirdiği yazılımlar ile programları tehlikelerden korumaktadır. Tıpkı Avast gibi alanında uzman olan firma yapmış olduğu çalışmalarla önemli başarılara imza atmaktadır.

Diğer Firmaları Zorlayacak Olan Anlaşma

İki dev firma olan Avast ve AVG yollarını birleştirmek için önemli adım attılar. Avast en az kendigsi kadar başarılı olan antivirüs yazılım şirketini satın almak için anlaşma yollarını denedi. Bir zamanlar sektördeki tek rakibi olan AVG'yi kendi bünyesine katarak gücüne güç katmış olacak olan firmanın bu kararı ile sektörde yer alan diğer antivirüs firmaları zorlanacak gibi duruyor. Her iki dev firmanın anlaşma sonucunda birleşmesiyle Kaspersky, 360 security gibi antivirüs firmaları sıkıntıya girecekler.

Dev anlaşmanın maliyeti

Avast ve AVG her ikisi de aynı ülkede olan sektörün dev isimleri yollarını birleştirmek üzere almış oldukları kararda her iki tarafta karlı çıktı. Özellikle AVG, firmanın satış işleminden oldukça yüklü miktarda kazanç sağladı. Avast, AVG'yi almak için 1.3 milyar dolar ödedi. 400 milyondan fazla kullanıcıya hitap eden AVG'yi satın almak için ayrıca AVG'nin her bir hissesine 25 dolar bedel ödemeyi de kabul etti.Pc ve mobil güvenlik sektöründe öncü olan yazılım şirketlerinden Avast AVG'yi alarak kendisini güçlendirirken, AVG ise yapılan yüklü miktardaki ödemeden karlı çıktılar.

Her iki firmada mobil ve pc yazılım, güvenlik alanında öncü olduklarını bir kez daha ispatlayarak antivirüs sektörünün vazgeçilmezi olduklarını kanıtladılar. Yıllarca rakip olan firma bundan sonra kardeş firmalar olarak yazılım çalışmalarına imza atacaklardır. Alanında profesyonel yazılım uzmanlarının çalıştırıldığı firmalar daha başarılı projelere imza atarak güçlerine güç katma yolunda emin adımlarla ilerlemektedirler. Dev anlaşmada zorlanacak olan taraflar sadece rakip olan antivirüs firmalarıdır.





PAYLAŞ