Anno 1800'ü oynarken başarılı olmanıza yarayacak taktikler - Haberler - indir.com

Anno 1800'ü oynarken başarılı olmanıza yarayacak taktikler

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-19 16:00:17
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Oyun

Anno serisinin dikkat çelen oyunları arasında yer alan Anno 1800, savaş dışında sahip olduğu özellikler ile beraber farklı yollara izin vermesi ile ön plana çıkan bir strateji oyunudur. Bu sebeple ilk aşamalarda alışmak biraz zor gibi gelebilir. Bu noktada size yardımcı olması amacıyla Anno 1880 taktiklerinden oluşan rehbere göz atabilirsiniz. 

Anno 1800 taktikleri

Düşmanlar olmadan en az bir oyun oynayın

Ubisoft Anno 1800'ü Açıkladı ! Tekrardan Geçmişe GidiyorUbisoft Anno 1800'ü Açıkladı ! Tekrardan Geçmişe Gidiyor

Anno 1800 özellikleri yeni başlayanlar için uzun bir araştırma sürecinin geçmesi gereken bir oyundur. Bu tarz strateji oyunlarında oyunun her köşesini keşfetmeden önce düşmanlarla karşı karşıya gelmek oldukça zorlayıcı olabilir. Bu sebeple eğer daha önce Anno tecrübeniz yoksa ilk oyuna başladığınız yapay zeka eklemeden ilerlemeye odaklanın. Diğer kişileri devirmeden önce kendi topluluğunuzu ayakta tutmak ve geliştirmek adına taktikler üretin. Oyunun temeli ve ilerleyen süreçlerde nasıl davranmanız gereken konular hakkında bilgi edinerek yapay zeka eklemeyi düşünebilirsiniz. 

Bir gözünüz halkınızın mutluluğu üzerinde olsun

Anno 1800 oyununu oynarken vatandaşların iyi olması ve mutluluğunu düşünerek hareket etmeniz gerekir. Aksi halde bir süre sonra çeşitli ayaklanmalar karşısında güç kaybedebilirsiniz. Vatandaşlarınızın mutlu olması için taleplerini karşılıyor olmak önemlidir. Farklı kademelerde vatandaşlar vardır. İlk kamera çiftçi kesimidir. Çiftçi kesiminin ihtiyaçlarını karşılayarak bir üst seviyeye yükseltebilirsiniz. Bu şekilde yükselmeler hızla devam eder.  İyi bir lider olarak görevleriniz doğrultusunda hareket etmeye odaklanın. 

“Blueprint” modunu kullanın

Bir Cities: Skylines olmasa da Anno 1800 de şehir planlaması oldukça detaylı bir oyundur. Şehir planlaması, oyuna devam ettikçe elde edeceğiniz bilgiler doğrultusunda ilerleme kat eder. Çeşitli kritik sorular karşısında nasıl yanıtlar vereceğiniz size bağlıdır. “Blueprint” modu sayesinde bir bina inşa etmeden önce bunu önizleme yapabilirsiniz. Bu mod sayesinde yaptığınız planların uzun vadede ne kadar etkili olup olmadığını görme şansını elde edebilirsiniz. Geçilmesi kolay seviyelerde ücret ödemeden yeni yapılar inşa edebilirsiniz ancak ilerleyen ve zorlaşan seviyelerde yeni yapılar inşa etmek için değeri kaynaklar kullanmanız gerekebilir. 

Acil servisleri bir an önce kurun

Anno 1800, oyunculara eşsiz ada manzaralarıyla huzurlu bir dünya içerisinde çok zorlu felaketler sunuyor. Eğer herhangi bir önlem almadıysanız yangın çıktığında veya bir isyan söz konusu olduğunda durumu toparlamak biraz zor olabilir. İşte bu tarz durumlarda zorlanmamak için itfaiye, karakol ve hastane gibi yapıları inşa etmeniz gerekir. Acil servis elemanlarını yetiştirmek biraz vakit alabilir. Bu sebeple ilk aşamada bu kısma odaklanmak çok daha önemlidir. Aynı zamanda bu binaları inşa ederken etki ettikleri alanları da göz önünde bulundurmak gerekir. Bir ada için tek bir itfaiye binası ya da karakol yeterli gelmeyebilir. 

Yeteri kadar ev inşa etmeyi ihmal etmeyin

Oyunda bu konu pek de açıklanan bir durum değildir. Bu sebeple kolaylıkla gözden kaçırılabilir. Halk ihtiyaçların karşılanması için vergi öder. Halkınızı ne kadar mutlu ederseniz o kadar vergi alabilirsiniz. Yeterli ev miktarı da adanızda bulunan kişi sayısını ve halka barınak sağladığınızdan dolayı mutluluğu artırdığı için vergi gelirinin artması sağlanıyor. 

Ada savunmanızı güçlü tutun

Anno 1800’ün yapay zekasının en zaman yapılacağı belli olan bir durum değildir. Öyle ki güvenle ticaret yaptığınız bir karakter size savaş açıp zarar görmenizi sağlayabilir. Böyle bir duruma karşı hazırlıklı olmakta fayda vardır.

 



PAYLAŞ