Andtipodes Map ile dünyanın diğer tarafına gidin - Haberler - indir.com

Andtipodes Map ile dünyanın diğer tarafına gidin

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-28 10:50:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Uygulama

Hepimiz zaman zaman hayal kurarız. Bazen gelecek hakkında bazen olmak istediğimiz yer hakkında bazende mesleklerimiz hakkında. Ancak hepimizin zaman zaman çılgın hayalleri ya da uç hayalleri olmuştur. Mesela bulunduğunuz yerden bir araç yardımıyla toprağı delmeye başlasaydınız dünyanın hangi ucundan çıkacağınızı hiç düşündünüz mü? Daha önceden düşünmemiş olan insanlar için bu hayal biraz uç gelebilir ancak bunu hayal eden insanlar olmuş ki bununla alakalı bir uygulama geliştirmiş.

Bunu yapmak uygulama ile mümkün

Evet yanlış duymadınız. Böyle bir şeyi belki yapamayabilirsiniz ancak nereye çıkacağınızı merak ediyorsanız bunu öğrenebilirsiniz. Peki nasıl mı? Andtipodes Map isimli uygulamaya sahip olarak bunu öğrenebilmeniz mümkün. Tek yapmanız gereken şey Andtipodes Map uygulamasını cihazınıza yüklemek ve daha sonra yeryüzünden belirli bir noktadan toprağa dümdüz bir şekilde girdiğiniz zaman nereye çıkacağınızı size gösterecek. Türkiye'de yaşayan indir.com okurlarımız bu uygulamayı kullandığı zaman Güney Pasifik Okyanusu'na çıkacağınızı söyleyebilirim. Güney Pasifik Okyanusu ise Yeni Zelanda'ya yakın. Yakın dediysem yüzme mesafesinde elbette değil.

 

Kara parçasına çıkan tek ülke Arjantin oldu

Ben uygulamayı denedim ve çok eğlendim. Uygulamayı kullandığınız zaman İngiltere, Almanya, Finlandiya, New York ve Mısır gibi birçok ülkeyi denedim. Fakat hiçbir ülkede beni dünyanın diğer ucunda kara parçasına çıkarmadı. Hep bir okyanusa veya denize çıkardı. Fakat Arjantin yazdığım zaman kara parçasına çıkabildim. Yani kara parçasına çıktığım tek ülke Arjantin oldu. Çıktığım kara parçası ise Çin oldu. Şayet Arjantin'den itibaren dünyayı kazmaya başlarsanız bir süre sonra çıkacağınız yer Çin olacak. Fakat şu an ki teknoloji ile bunu gerçekleştirmek mümkün değil. Biz uygulamayı gayet eğlenerek kullandık ve her çıktığımız yerin Google Haritalar üzerinde gözlemledik. Üstelik bunu yaparken de fazlası ile eğlendik. Ailenizle birlikte veya arkadaşlarınızla birlikte bu uygulamayı kullanarak eğlenceli aman geçireceğinize eminiz. 





PAYLAŞ