Android'te Silinmiş Dosyaları Nasıl Kurtarabilirsiniz? - Haberler - indir.com

Android'te Silinmiş Dosyaları Nasıl Kurtarabilirsiniz?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-01-30 16:43:37
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Cihazlarınızda zaman zaman birikmiş dosyalardan kurtulmak için temizlik yapıp, bazı dosyaları ya da fotoğraf ve videoları silebilirsiniz. Fakat bu işlemi yaparken, yanlışlıkla istemediğiniz bir veri silebilir ya da sildiğinize pişman olabilirsiniz. Böyle bir durumda genellikle, silinen verinin geri getirilemeyeceği düşünülür. Fakat Android cihazlarınızda sildiğiniz ve pişman olduğunuz ya da yanlışlıkla sildiğiniz bir dosyayı geri getirebilirsiniz. Bunu birkaç adımda yapmanız mümkün fakat öncelikle cihazınıza üçüncü parti bir uygulama yüklemeniz gerekir. Aksi takdirde kurtarma işlemini başka bir yolla yapmanız mümkün değildir. Yüklediğiniz uygulamadan da yardım alarak, sildiğiniz dosyalarınızı yeniden telefonunuza getirebilirsiniz.

Android'te Silinmiş Dosyaları Kurtarma

Android cihazınızda sildiğiniz bir dosyayı geri getirmek için, yapmanız gereken ilk işlem üçüncü parti bir program indirmek. Bunun için, Dr. Fone uygulamasını indirebilirsiniz. Dr. Fone'u bilgisayarınıza indirin ve kurulumunu tamamlayın. Kurulum işlemi bittikten sonra çalıştırın, sonra telefonunuzdan USB Hata Ayıklama Modu'nu açın. Modu açmak için, Ayarlar > Erişilebilirlik > USB Hata Ayıklama Modu yolunu izleyin. Modu açtıktan sonra, Android cihazınızı USB yardımıyla bilgisayarınıza bağlayın.

Cihazınız bilgisayara bağlanınca, Dr. Fone ile eşleşecek, eşleşme sağlandığında da ana ekrandaki 'Kurtar' seçeneğine dokunun. Bu aşamada size hangi dosyaları kurtarmak istediğiniz sorulacak, dosyaları seçip ileri butonuna basın. Dr. Fone, tüm uygulamaları mı yoksa sadece sildiğiniz dosyaları mı taratmak istediğinizi soracak, buradan istediğinizi seçin. Seçimden sonra dosyalarınızın taranmasını bekleyin. Tarama işlemi sonunda, kurtarılan dosya ve veriler listelenecek. Listeden, kurtarmak istediğiniz kişileri, mesajları, videoları, fotoğrafları vb. seçin ve işleminizi tamamlayın.





PAYLAŞ