Androidsiz ilk Huawei telefon yıl sonundan önce piyasada olacak - Haberler - indir.com

Androidsiz ilk Huawei telefon yıl sonundan önce piyasada olacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-24 14:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Çinli teknoloji ve telefon üretici şirket Huawei, akıllı telefonlarında kendi işletim sistemlerine geçiş süreçlerini bir hayli hızlandırdı. HarmonyOS ile çalışan ilk akıllı telefon modelinin bu yıl sona ermeden kullanıcılara sunulması bekleniyor. Huawei’nin geçici Android lisansının da süresi sona erdi. Bu sebeple şirket HarmonyOS işletim sistemi ile çalışan ilk akıllı telefon modeli için oldukça hızlı davranıyor ve en hızlı şekilde piyasaya sürmek için çalışmalarını sürdürüyor. Huawei’nin bu kapsamda yıl sonuna kadar HarmonyOS’lu akıllı saat, tablet ve dizüstü bilgisayar modeli çıkaracağını bildirmişti. Fakat Android lisansının bitmesinin ardından şirket kendi işletim sistemine sahip ilk telefonunu piyasaya sürme sürecini oldukça hızlandırdı.

HarmonyOS işletim sistemli akıllı telefon yıl bitmeden gelebilir

Huawei EMUI 10.1 güncelleme takvimi resmi olarak duyurulduHuawei EMUI 10.1 güncelleme takvimi resmi olarak duyuruldu

HarmonyOS işletim sistemine sahip olan bu akıllı telefon hakkında henüz çok fazla bilgi yer almıyor. İşletim sistemi şuanda sadece Huawei ve Honor Vision TV modellerinde yer alıyor. Çinli şirketin aslında uzun yıllardır kendi işletim sistemi üzerinde çalıştığı biliniyor. Ancak geçen yıl Amerika Birleşik Devletleri’nin Huawei’ye yaptırım uygulamayarak Amerikan şirketleriyle işbirliği yapmasını yasaklaması, şirketin kendi ekosistemini oluşturmasına ve daha iyi odaklanmasına sebep oldu. Diğer yandan HarmonyOS planlarını daha erkene çekmesine sebep oldu.

Şirketin bu modellerinin yanı sıra Huawei Mate 40 ailesine dahil olacak Mate 40 Lite E cihazının bazı detayları da ortaya çıkmış durumda. Bu yeni modelin Mate serisinde standart olan yuvarlak kamera modülüne sahip olması bekleniyor. Üçlü kamera sistemine sahip olacak olan giriş seviyesi bu modelin 274 dolar başlangıç fiyat etiketine sahip olması bekleniyor. Modelin işlemci gücü tarafında MediaTek mimarili Dimensity 720 işlemcisini kullanması bekleniyor. Ayrıca 4200 mAh’lik pile sahip olması beklenen bu yeni modelin Android lisansı olmadığı için HMS temelli AppGallery kullanması bekleniyor.


En gelişmiş yaşam ve sağlık asistanı: Huawei Band 4 ProEn gelişmiş yaşam ve sağlık asistanı: Huawei Band 4 Pro
İşte ifşa olan Huawei Mate 40 Lite özellikleri ve fiyatıİşte ifşa olan Huawei Mate 40 Lite özellikleri ve fiyatı

PAYLAŞ