Android’in AirDrop’u “Nearby Sharing” 'in beta sürümü yayımlandı - Haberler - indir.com

Android’in AirDrop’u “Nearby Sharing” 'in beta sürümü yayımlandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-01 14:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Apple’ın başarılı AirDrop siteminin Android alternatifi olarak isimlendirilen Nearby Sharing özelliği şuan için beta süreci aktif olarak başlatıldı. Apple’ın ekosisteminin en sevilen özelliklerinden birisi olan AirDrop özelliği sayesinde kullanıcılar telefonları, bilgisayarları ve tabletleri arasında hızlı bir şekilde veri ve medya aktarımı yapabiliyorlar. Birçok Apple ürün kullanıcılarının vazgeçilmez özellikleri arasında yer alan bu dosya paylaşım altyapısı, geçtiğimiz yıl için de rakip Android platformu için de gündeme gelmişti. Diğer üretici markalar AirDrop benzeri ekosistemlerine yönelik bir paylaşım servisi üzerinde çalışmalarını sürdürüyorlar. Google’ın ise Nearby Sharing adlı bu özelliği kağıt üzerinde oldukça kullanışlı duruyor ve dosya aktarımını kolaylaştırmış oluyor.

Nearby Sharing Beta süreci başladı

Google'ın AirDrop benzeri hızlı dosya paylaşım özelliği hakkında detaylar belli olduGoogle'ın AirDrop benzeri hızlı dosya paylaşım özelliği hakkında detaylar belli oldu

Son kullanıcıya ulaşması henüz zaman alacak olan Android’in AirDrop’u Nearby Sharing, şuan için beta sürecinde yer alırken bazı kullanıcılar tarafından aktif olarak kullanılabiliyor. Android 6 ve üzerindeki tüm cihazlar için aktif olacağı gözüken bu özellik şimdiden bile oldukça merak ediliyor. Geniş çaplı olarak tüm kullanıcılara sunulması noktasında ise Android 11 ile beraber yapılması bekleniyor. AirDrop servisine sağlam bir alternatif olarak gelmesi beklenen bu dosya aktarım özelliği OPPO, Xiaomi ve Vivo ortaklığında geliyor. Üzerinde uzun bir süredir çalışılan “Peer-to-Peer Transmission Alliance” adlı sistem için Android temelli arayüzler “MIUI, ColorOS ve FuntouchOS” içerisine entegre edilmiş olacak. Bluetooth LE kullanarak eşleşme ve WiFi F2P temelli aktarım ile çalışan bu sistem, internet bağlantısı olmadan saniyede 20 MB veri aktarımı sunabilecek. Bu ortaklığa geçtiğimiz aylarda Realme, OnePlus, Meizu ve Blackshark şirketleri de dahil olmuştu.

Bakalım Google’ın bu yeni dosya ve veri aktarım servisi Nearby Sharing, kullanım tarafında kullanıcılara ne gibi avantajlar ve yenilikler sunacak ilerleyen günlerde göreceğiz.


Samsung cihazlarına özel AirDrop alternatifi veri paylaşım özelliği getiriyor!Samsung cihazlarına özel AirDrop alternatifi veri paylaşım özelliği getiriyor!

PAYLAŞ