Android'i Üzen iOS Özellkleri - Haberler - indir.com

Android'i Üzen iOS Özellkleri

Tahmini Okuma Süresi : 5 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-10-24 11:56:02
Editör : Volkan Deniz İkiz
Kategori : Donanım

Akıllı telefon işletim sistemleri geliştikçe Android ve iOS arasında savaş bir o kadar kızışıyor. Birçok kişi, Android'in iOS'dan daha iyi olduğunu söylerken, bir çok kişi de iOS'un Android'den daha iyi olduğunu söylüyor. Elbette Android, layık bir yarışmacı olmak için gerçekten güçlü noktalara sahiptir, ancak Android'i alt etmek için iOS çok daha keskin özelliklere sahiptir. İşte, iOS'un en iyi akıllı telefon işletim sistemi olduğunu kanıtladığı özellikler.

Donanım ve yazılım entegrasyonu

Apple yalnızca yazılımı değil, cihazlarının donanımını da üretmektedir. Bu, Apple ile çarpıcı bir buluşma imkanı sağladığı için donanım ile akıcı bir yazılım deneyimi yaşatabilir. Bu, daha önce donanımın Qualcomm ve MediaTek gibi markalar tarafından yapıldığı ve bu nedenle Google'ın değil, daha çok Android'den daha optimize edilmesine yardımcı oluyor. İkincisi, işletim sistemi birçok cihaz ve marka için kapsamlı olmalı ve HTC, LG ve diğer markalar gibi Samsung'un kendi cildini nasıl olduğu gibi kendi donanımlarını akıllı telefona da ekliyorlar.

Android'i Üzen iOS Özellikleri


Temiz ve dağınık olmayan kullanıcı arayüzü
Android, cihazınızın görünümünde bir çok değişiklik yapmanızı sağlıyor ve bu yüzden her Android telefonda karışık bir arayüz ile geliyorken, bir iPhone, kullanıcı arayüzüne basitlik katmakta ve yeni benimseyenler için oldukça kolay olmasını sağlıyor. Birden çok seçeneğin olmaması, kullanıcıların arayüzü kullanırken sorun yaşamamalarına ve kolay bir kullanıcı deneyimi yaratmada yardımcı olur.


Her zaman güncel
Apple, donanım ve aygıtlarının farkında olduğundan, güncellemeler herkes için aynı tarihte geliyor. İster dakikalık bir güvenlik düzeltme ekini ister büyük bir artımlı güncelleme olsun, tüm aygıtlar aynı gün içinde herhangi bir ayrım yapmaksızın güncellenir. Öte yandan Android, zayıf güncelleme zaman çizelgesi ile biliniyor çünkü akıllı telefon üreticilerinin güncellemeleri önceliklerine göre ve Google'la değil, her biri kendi benzersiz cildini bir sonraki güncelleme için ayarlanacak şekilde planlıyor; büyük bir gecikme. Ayrıca Apple, üç yıllık bir iPhone için bile güncelleme sağlar; bu nedenle, eski iPhone'unuz çok yakında yeni hale gelebilir.

 

Güvenli ve şifreli

Güvenlik ve şifreleme söz konusu olduğunda iOS'un tanklar gibi güvenlikli yapıldığı biliniyor. Akıllı telefon belleği şifrelenmiştir, böylece hiç kimse gizli bilgileri görebilmek için donanıma giremez. Parmak izi verilerinizin yanı sıra iPhone X'deki yeni Face ID verileri, verilerinizi her zaman yanında tutarak iPhone'da değil, bir bulut sunucusunda saklar. Öte yandan, Google'ın Android'i oldukça esnek, çünkü kolayca root erişimi alabilir, çok sayıda saldırıya uğrayabilir. Bu yüzden en güvenli mobil işletim sistemi değil.


Sabit iOS seçimi, Android benzeri karışıklığı önler
Tabii ki iPhone'lar Android cihazlarla kıyaslandığında çok fazla çeşitlilik taşımıyor ancak iPhone'un şu an piyasada olduğu için çeşitlilik sayınız az, ve kolayca karar verebiliyorsunuz, çünkü her yıl piyasaya çıkan sadece iki ila üç iPhone modeli var. Ve bu cihazların farklılıkları sadece ekran boyutu, depolama alanı ve kamera çeşitleri. Bunu Android ile karşılaştırın, bazen yanlış kararlar verebilen masum bir alıcıyı tamamen karıştırmak için farklı özelliklere ve donanım seçeneklerine sahip çok sayıda seçenek elde edebiliyorsunuz.

Android'i Üzen iOS Özellikleri

3D Touch Özelliği
Apple, cihazın mikro menü seçeneklerini etkinleştiren ayrı dokunmatik girdiler eklemesine olanak tanıyan 3D Touch özeliğini kullanıyor. 3D Touch, dokunmatik ekrandaki basınç hassasiyetinizi algılar ve farklı giriş seçeneklerini etkinleştirir. Bu, uygulama geliştiricileri tarafından çok güzel bir şekilde benimsenmiş ve Android'in cihazlarına gerçekten öğretmediği bir şey var. Elbette Android'de uzun basın menü seçeneği var, ancak 3D Touch çok daha duyarlı. 3D Touch'ın iyiliğini gerçekten hissetmenin tek yolu aslında onu yaşamaktır.

Android'i Üzen iOS Özellikleri

Gereksiz Önyüklü Uygulamalar Yok

IPhone'u sevmeniz için bir başka neden, gereksiz önyüklü uygulamalar ile darmadağın olmamaları gerçeğidir. Üstelik, eğer gerçekten kullanmadıysanız, önceden kurulmuş birkaç sistem uygulamasını kaldırma seçeneğine sahipsiniz. Android'de, zararlı yazılımları kaldırmanın tek yolu, akıllı telefonunuza root erişimi kazandırmanız. Ve bunun sonucunda cihazınız garanti kapsamından çıkar. bunu yapmak istemezsiniz.

Yeni uygulamalar IOS'ta ilk sıraya yerleşti
Geliştiriciler, yeni uygulamalarını yayınladığı için iOS'u seviyorlar. Yalnızca iPhone kullanıcı tabanı rekabetin en güçlülerinden biridir, ancak iOS da güvenlidir, çünkü kimse bir iPhone'da ücretli uygulamaları ücretsiz olarak telefonuna kuramaz. Öte yandan, Android, ücretli bir uygulamanın yasadışı olarak dağıtılıp kullanılmasının çok sayıda yolu var; bu da geliştiricileri Android marketden uzaklaştırıyor.


App Store, kaliteli uygulamalara ev sahipliği yapıyor
Apple, App Store'a belirli bir uygulama ekleme konusunda katı bir sürece sahiptir. Bu, uygulamanın yalnızca yanı sıra ekranda görünmeye de elverişli hale getirilmesi için bir dizi kalite ve güvenlik kontrol listesi içerir. Bu sıkı incelemeden dolayı, bir iPhone'da kullandığınız uygulamaların kaliteleri Android'le karşılaştırıldığında çok daha yüksektir.

Android'i Üzen iOS Özellikleri

 





PAYLAŞ