Android'i sarsan Flubot virüsü tekrardan yayılmaya başladı! - Haberler - indir.com

Android'i sarsan Flubot virüsü tekrardan yayılmaya başladı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-01 19:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Android'den iPhone'a geçiş yapmak isteyen kullanıcıların oranı belirlendi. Peki Android cihazları tercih edenlerin yüzde kaçı iPhone 13'e geçiş yapmak istiyor. 

Konuyla ilgili olarak yapılan bir araştırma ile Android akıllı cihazlardan iPhone'a geçiş yapmak isteyen ve istemeyen kişilerin oranı belirlendi. Oranlara bakıldığında ise bu yıl çıkacak olan yeni iPhone akıllı cihazları isteyen kullanıcıların sayısının geçtiğimiz yıla oranla az da olsa azaldığı gözlemleniyor. Söz konusu bu araştırma, çevrim içi akıllı cep telefon karşılaştırma sitesi SellCell tarafından yapıldı. SellCell, Android akıllı cihaz kullanıcılarının yakın zamanda sunulacak olan yeni iPhone 13 serisine olan ilgisini değerlendirmek adına yeni bir anket gerçekleştirdi. Ankete katılım sağlayan kişiler, 18 yaşın üzerinde olup Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan kişilerden oluştu. Bu kişilerin sayısı ise 5000'in üzerindedir. Ankete gösterilen bu ilgi sayesinde Android kullanıcılarının yüzde kaçının iPhone 13 satın almakla ilgilendiği, yüzde kaçının ise iPhone 13 hakkında herhangi bir ilgisi olmadığı belirlendi. 

Android Kameraya Yeni Yüz Özelliği GeliyorAndroid Kameraya Yeni Yüz Özelliği Geliyor

Android'den iPhone'a geçmek isteyenlerin sayesi oldukça yüksek

SellCell'in 18 yaş üzerindeki Android kullanıcılarının katılımı ile beraber yapılan bu anketin sonucunda ise Android kullanıcılarını yaklaşık olarak yüzde 82'sinin iPhone 13'e geçmekle ilgilenmediği belirlendi. Kullanıcıların %18 oranı ise yeni iPhone ailesine oldukça karamsar akmak yerine iPhone 13 satın almayı düşünebileceğini dile getirdi. 

Geçtiğimiz yıl içerisinde Android kullanıcılarının ortalama olarak yüzde 33'ü iPhone 12 adlı akıllı cihazları satın almayı düşüneceğini dile getirdiğinden bu kullanıcıların halihazırda bulunan akıllı telefonlarına ya da markalarına olan bağlılığını artırdığını ya da iPhone akıllı cihazlara olan bakış açısının da büyük oranda değiştiğini gösteriyor. Aynı web sitesi daha önce halihazırda bulunan iPhone kullanıcıların yüzde 44'ünün iPhone 13 satın almayı düşündüğünü dile getiren bir anket yapıldı. 

Android kullanıcıları neden iPhone tercih etmiyor?

iPhone 13'e olan ilgi eksikliğinin sebebi sorulduğunda ise Android kullanıcılarının yaklaşık olarak ise yüzde 32'sinden ekran altı parmak izi okuyucusunun olmama ihtimali olacağının yanıtı alındı. Bu yılın ilk aylarında iPhone 13 serisinin ekran altı parmak izi okuyucusuna sahip olma ihtimali yönünde bir takım söylentiler olsa da son gelişmeler bunun olmayacağı yönündedir. Android kullanıcılarının halihazırda bulunan telefonlarına bağlı kalmasının farklı bir nedeni de iOS'in özelleştirme seçeneklerinin de sınırlı olmasıdır. Bu sebeple ise iPhone akıllı cihazlara geçmek isteyenlerin oranı ise yüzde 16,7. Apple'ın üçüncü taraf kaynaklardan uygulama indirme imkanının olmaması nedeniyle iPhone akıllı cihaz kullanmak istemeyenlerin oranı yüzde 12,8. Ankete katılanların yüzde 12'si de halihazırda bulunan Android cihazlarının donanım açısından daha iyi olduğunu düşünüyor.


Android 12 hakkında bilinen tüm detaylarAndroid 12 hakkında bilinen tüm detaylar
WhatsApp sohbet geçmişi Android ve iOS arasında taşınabilecekWhatsApp sohbet geçmişi Android ve iOS arasında taşınabilecek
Netflix Android'de oyun testlerine Stranger Things oyunları ile başladıNetflix Android'de oyun testlerine Stranger Things oyunları ile başladı

PAYLAŞ